Mint minden eddigi tanévben, idén sem maradhat el a Miskolci Egyetem Diáksportkörének méltán leghíresebb sporteseménye, a Szarvasűzők. A lelkes versenyzők szombaton immáron huszonegyedik alkalommal veszik üldözőbe a verseny kabalafiguráját, Bonifácot.

Az Egyetemi-Főiskolai Váltófutóverseny bátor vállalkozói által leküzdendő táv 75 km, melynek legnagyobb része a Bükki Nemzeti Parkon halad keresztül, így futás közben lehetőség nyílik a természet szépségeinek tanulmányozására is. A mezőny az egri Dobó térről rajtol, és a Miskolci Egyetem sportpályájára érkezik. A csapatokat 8 fiú és 4 lány alkotja, a távok is ezek alapján lettek felosztva 12 különböző hosszúságú, és nehézségi fokú szakaszra, így mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelő szintű távot.

„Megkérünk minden autóst, aki a délután folyamán közlekedik az Jávorkút–Lillafüred–Csanyik útvonalon, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és óvatosan haladjanak el az út szélén futó versenyzők mellett ! Este 17 és 18 óra között a versenyzők a városi sportcsarnok–Mikes K. u.–Aulich u.–Ifjúság u.–Szentgyörgy u.–egyetemi elágazás útvonalon haladnak, az Ifjúság u.–Szentgyörgy u., illetve az egyetemi elágazásban az adott időpontban rendőri forgalomirányítás lesz. Kérjük az autósok ezen a szakaszon is ügyeljenek a futókra !” – áll a szervezők közleményében.