Nyilván ez is részét képezi a mostani „Ugocsa non coronat” jellegű hozzáállásnak, miszerint az EU bekaphattya, úgyis mi adjuk az elnököt és majd megmutatjuk, hogy kell a dolgokat csinálni, mert nekünk Brüsszelből ne diktáljanak.

Semjén Zsolt – teológus-szociológusként és küldetéstudatos ősvadászként bizonyára olyan szakember, aki hivatott ítésze az EU-s és hazai állatvédelmi szabályoknak – úgy gondolja, minek annyi védett faj, sokkal fontosabb, hogy a még mindig jobbára elitklubként működő, ötvenhatezernyi magyar vadászcsapat kedvére lövöldözhessen, persze nem kizárt, hogy az olasz madárpusztítók amúgy rendszeres illegális mészárlásait akarják legalizálni.
Szeretnék a miniszterelnök-helyettes emlékezetébe idézni egy nagyon megszívlelendő hitvallást:

Természetvédelem
A természet értékeinek pusztulása, pusztítása világjelenség. Hazánk természeti értékei, nemzeti parkok, természetvédelmi területek, őshonos növény- és állatfajták, (pl. szürke marha), ősi termelési eljárások (pl. foki vízgazdálkodás), erdőink olyan kincseink, amelyeket mindenképpen meg kell őriznünk. A KDNP a környezet és természet védelmét együttesen tartja fontosnak, mint az emberi életminőség meghatározó elemeit.

A fenti idézet a KDNP honlapjáról, pártjának kiemelt programpontjai közül származik.

Semjén Zsolt szerint a védelem leginkább azzal valósul meg, ha lelövik a védett állatot. Tény, hogy sokkal tovább eláll kitömve.