Könnyező. Komlóska is támogatja a máriapócsi ikonosztáz elkészítését

A Zemplén gyöngyszemeként ismert kistelepülés polgármestere azt mondta: „mi komlóskaiak nagyon szívesen segítünk, remélhetőleg 6 ikon elkészítését fogjuk támogatni”. Köteles László hozzátette: „a ruszin fatemplom építése, amelynek hasonmásában a hagyomány szerint először könnyezett Szűz Mária képe, számukra is nagyon fontos. Az első könnyezéskor ruszinul szólt épp a mise, azóta a kegykép előtt megszámlálhatatlan csoda történt”.

A görögkatolikus.hu internetes oldalon szereplő dokumentum szerint sokan tudják már, hogy Máriapócson fatemplom épül. Az eredeti kis pócsi templom mását, vagy legalábbis ahhoz hasonlót szeretnének fölállítani. A templom építési költségeit egyetlen személy ajánlotta föl, de a belső díszítéshez szükséges forrás előteremtése összefogásra vár. A tervek szerint a templom szentelése ez év június 4-én lesz, föltéve, ha sikerül addigra az ikonosztázt is elkészíteni.

Mind a képállvány, mind az ikonok kárpátaljai mesterek munkája lenne, a tervek már el is készültek. Az ikonosztáz összköltsége mintegy ötmillió forint – olvasható az internetes oldalon.