15:17 calvero56 Kisebbik leányom Lea, túljutott két válogatáson; idén is fellép májusban a budapesti Művészetek Palotájában. Kun Zsuzsa készítette fel, aki a balettművészet élő mítosza. Valószínűleg idén sem tudom megnézni Lea lányomat, mert… de ez egy későbbi történet. Ezen kívül örömteli hír, hogy Leát jelölték egy 6 hónapos Szentpétervári (régiesen: leningrádi) kurzusra. Hamarosan megtudjuk, valóban Leám megy-e a balettművészet felkent fővárosába.

Lillácskám két fiú ikret fog szülni augusztusban. Eddig fiú és lány volt orvosilag vélelmezve… de itt a végleges genetikai hír: 2 fiúgyerek… bingó! Nem mondok semmit, mert eme körülmény egy más nemzedék feladata, s mivel – ezt többször írtam s hangoztattam – apának is csapnivaló voltam, s nagy jellemfejlődésen azóta sem mentem át: nagyapának sem lehetek jobb. Igaza volt egyik ellenségemnek, mikor azt írta: spermabank vagyok, nem felelősséggel élő ember.

Más: Úgy néz ki, hogy bükki vadászterületünket végleg elveszítjük. Ez okozott már nekem néhány átkozottul átzokogott éjszakát. Életem legszebb korszakát éltem át a Bükkben. De hát előbb-utóbb elhagyja az embert minden, ami jó volt. Előbb az éleslátása (jön a szemüveg), aztán az erőnléte ( … kisanyám, add ide a poharat, mert’ fáj a gerincem), aztán jönnek az altatók és nyugtatók, aztán elhagyja a vadászterülete; aztán meghal az apja s anyja, aztán a testvére … s végül… ha szerencsés, akkor őt temetik el…(mert mennyivel kényelmesebb eltemetve lenni, mint eltemetni,,, „Lenni vagy nem lenni…” Ez a Hamlet monológ legfontosabb kérdésfelvetése… csak éppen arra nem ad választ, hogy aki van, miért van, s ki nincs, miért nincs.) …Végül az embert elhagyja az, amire a hiú, és nevetségesen gyenge férfiú a legbüszkébb:a nemisége. Ilyenkor a gyarló ember vigaszt kereshet Istenben… vagy egy másik nemben… Istenhívő lesz, vagy buzi?… Meg sok más kiút is van e válságból. „Kit hogyan talál el…”

De jött egy másik lehetőség. Májusban esetleg a fekete kontinensen dolgozhatom, ahova – ha jól végzem dolgom – hivatásos fehér vadászként vissza-vissza térhetek. Írhatok és kalandor lehetek. Nekem való szerep. Ha minden jól megy, idén májusban, 15 év után ismét láthatom a fekete kontinenst.

Csak közben elpukkant buborék leszek…

És Lea lányomat nem csodálhatom a Művészetek Palotájában.

De látják majd mások, és örömükre lesz.

Calvero