Bakondi: minden nagyon szép, minden nagyon jó

Példaértékűnek nevezte a Borsod megyében zajló védelmi munkákat a Magyar Hírlapnak adott interjúban Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

A lap szombati számában megjelent interjúban a főigazgató azt mondta: összesen 7,5 milliárd forintért új gátak épülnek, elvégzik a mederkotrást, továbbá kialakítják a régóta ígérgetett, de folyton elfeledett záportározókat.

„Bátran mondható, ez példaértékű beruházás, hiszen nem azt tesszük, amit eddig – vagyis jön az árvíz, mi pedig heroikusan védekezünk, majd helyreállítunk óriási pénzekért -, hanem egyszeri kiadással igyekszünk egyszer s mindenkorra megszüntetni a térség árvízi fenyegetettségét” – fogalmazott.

A főigazgató a Mal Zrt.-vel összefüggésben arról is beszélt, hogy a vállalatnál a száraz technológia mellett bevezetett szigorítások révén ha a cég képes százszázalékos kapacitással termelni, akkor a likviditása is belátható időn belül helyreállhat, azaz rendezni tudja adósságait, és kártérítést is fizethet.

Az iszapkatasztrófát követő újjáépítéssel összefüggésben pedig azt mondta: úgy gondolja, tartani tudják az ütemtervet, és a kormányhatározat által kijelölt időre, június 30-ra át tudják adni az új devecseri és kolontári lakóparkot.