Újabb oszlatás várható a Fidesz nagyatádi alapszervezeténél, erről értesülésünk szerint napokon belül dönt a párt választmányának elnöksége.
Másfél éve oszlatta fel nagyatádi alapszervezetét a Fidesz, majd új szervezet jött létre itt javarészt új tagokkal. Néhány korábbi tag azonban a bírósághoz fordult azt kérve, hogy semmisítsék meg a feloszlatást kimondó határozatot. Egy formai hibára hivatkoztak: azt kifogásolták, hogy a szervezet feloszlatásáról nem a megyei választmány, hanem a választmányi elnökség döntö

A fővárosi bíróság, majd ez év februárjában jogerősen az ítélőtábla is a korábbi állapot visszaállítására kötelezte a pártot. Az eltelt bő egy hónap alatt konkrét lépést egyedül Karvalics Ottó választókerületi elnök tett, aki miután kézhez vette a bíróság határozatát, rövid levelet írt a felszámolt csoport tagjainak, közölve, hogy visszaállt a tagsági viszonyuk.
Karvalics Ottó elmondta: folyamatban van az ügy, az országos választmány elnökségének javaslatát várják. Ez a javaslat várhatóan a jelenlegi alapszervezet feloszlatása lesz, és napokon belül megérkezik.
A városban senki nem tud a képviselő atádi kötődéséről

A megszűntetett alapszervezet elnöke jelenleg külföldön tartózkodik. Bakos József alelnök azt mondta: a februári döntést követően többször egyeztetést kezdeményeztek a Fidesz országos választmánya elnökségével, azonban a mai napig nem kaptak választ. – Az illegitimmé vált alapszervezet elnöke az átadás-átvételt eddig azzal hárította el, hogy központi utasításig nem intézkedhet ebben az ügyben. Olyan érzésünk van, mintha a Fidesz nem akarna tudomást venni egy jogerős bírósági ítéletről – mondta Bakos József. Karvalics Ottó levelével kapcsolatban úgy fogalmazott: ez csupán az ítélet egy részét érinti, a megszüntetést követően létrehozott és mára illegitimmé vált új alapszervezet helyzetével nem foglakozik.

A Fidesz belvárosi irodáját a helyi önkormányzat Karvalics Ottó országgyűlési képviselőnek adta használatba. Az ablakban tábla hirdeti, hogy ez a nagyatádi Fidesz-szervezet irodája is. Rövid ideje az ajtóra egy másik névtábla, Glattfelder Béla brüsszeli EP-képviselőé is kikerült. A városban ugyanakkor senki nem tud a képviselő nagyatádi kötődéséről.

Bakos József elmondta: több levelet is küldtek Glattfeldernek, érdeklődve, mikor tart fogadóórát Nagyatádon. Karvalics Ottó az EP-képviselő nevének felbukkanásáról azt mondta: semmi köze az alapszervezet ügyéhez. Glattfelder a terület megbízott képviselője, akivel szerződést kötöttek arról, hogy nagyatádi programjain használhatja az irodát.