Több tucat gárdista és Vona Gábor jelenlétében kezdődött pénteken annak az idős nőnek a temetése, akit Hajdúhadházán vertek meg annyira, hogy belehalt a sérüléseibe – jelentette a Figyelőnet tudósítója a helyszínről.

Péntek kora délután elkezdődött Hajdúhadházán annak az idős asszonynak a temetése, aki még januárban lett egy rablás áldozata, de pár napja halt bele a sérüléseibe. Január 16-án késő este ugyanis ismeretlen tettesek támadtak hajdúhadházi otthonukban két idős emberre. A 81 éves asszonyt és 60 éves fiát brutálisan bántalmazták, mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
A megalapozott gyanú szerint L.T (23 éves), L.Cs (23 éves) és 17 éves társuk azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek, a késő eseti órákban a kerítést megrongálva jutottak be a ház udvarára, ahol a kutyaugatásra kilépő 60 éves férfit és később édesanyját is bántalmazták. A földre került idős férfitól elvették pénztárcáját és iratait.
Hajdúhadházon a tudósító szerint igen feszült a hangulat. A temetésen több tucat gárdista jelent meg, és Vona Gábor, a Jobbik elnöke is a helyszínen tartozódik. Őt egyébként vasárnap is várják Hajdúhadházra a Jobbik demonstrációjára.
A tudósítónak a helyi cigánytelepen az ott élők elmondták, hogy a vasárnapi Jobbik-demonstrációra ők is elmennek: „Nagy meccs lesz” – mondta az egyik helybéli cigány.
(FN nyomán)