Mégsem veszi meg a városi fűtőerőművet a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Hőszolgáltató Kft. az MVM Zrt.-től – írta az Észak-Magyarország pénteken.

 

A városvezetés szerint a kormány új energiapolitikája miatt okafogyottá vált a vásárlás, miután az Országgyűlés a hőtermelői díjak megállapítását minisztériumi hatáskörbe utalta, és így nem várható a díjak emelkedése. Az árbefagyasztásból eredő üzleti kockázat a szolgáltatóknál maradt, a város nem vállalhatja ezt – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

A miskolci közgyűlésben kisebbségben lévő MSZP szerint ez elhibázott döntés, a városnak ugyanis alapvető érdeke a saját energiaellátás biztonsága, amelyhez szükséges a miskolci erőmű megvásárlása.

Az Észak-Magyarország cikke emlékeztet arra, hogy az erőmű megvásárlásának ügye három évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az MVM Zrt.-nek részesedése volt a fűtőműben, amit el akart adni. Miskolc élt volna az elővásárlási jogával, ám az ELMIB Zrt. is bejelentkezett az erőműre, később azonban visszalépett. És most a miskolci önkormányzat is így döntött csütörtöki zárt ülésén – olvasható a lapban.