blikk.hu  Legyőzte a rákot a miskolci gitáros

Sikerült legyőznie a halálos kórt.(Fukk Attila a kép bal szélén) a Csillag születik versenyzőjének, a szombat este továbbjutott Czemende együttes basszusgitárosának. Fukk Attila (43) ma már egy derűs, pikáns dalokat előadó zenész, aki életszeretetét igyekszik mindenkinek átadni. Pedig hét évvel ezelőtt komolyan veszélyben forgott az élete.

– Kilenc évvel ezelőtt indult a kálváriám, éreztem, hogy fáradékony vagyok, de nem gondoltam arra, hogy komoly bajom lehet. Egy munkahelyi rosszullét után jutottam el hasi ultrahangra, ahol kiderült, a lépem háromkilósra duzzadt. Rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, azonnal megműtöttek, majd kemoterápia következett – emlékszik vissza a zenész. Lélegzetvételnyi béke következett, ám másfél év múlva kiújult a betegsége, akkor a nyirokcsomókat támadta meg az alattomos kór.

 

– 2004-ben a Kékgolyó utca kiváló orvosai végre őszintén beszéltek a betegségemről, és őssejt-transzplantációt javasoltak. Szerencsére nem kellett donor, az én véremben még találtak olyan őssejteket, amelyeket ki tudtak venni, majd visszaültetni. Jó pár hétig steril szobában éltem, és a beavatkozás is itt történt. Utána csak azt vártuk, elindul-e a csontvelőképződés. Minden a legjobb úton haladt, 3 hét után hazamehettem.

Az orvosok felkészítettek a műtétre. Megkérdezték, van-e gyermekem, mert ha szeretnék utódokat, akkor erről előre kell gondoskodnom. Öt évvel ezelőtt megszületett a kisfiam, Lackó, aki makkegészséges. Jelenleg én is tünetmentes vagyok, igaz, csak tíz év után jelenthető ki, hogy végleg meggyógyultam – összegzi a rokkantnyugdíjas férfi, aki zenéléssel színesíti napjait, és fiatalokat oktat egy rockiskolában.

– Nem kell kétségbeesni egy ilyen nagy bajnál, a családon, a jó orvoson és a szűréseken nagyon sok múlik – mondja derűsen Attila.