Rövidesen megkezdődik a Csiba-tervként elhíresült  intézményi összevonás Borsod megyében. A bedarálásra kerülő intézmények dolgozói közűl viszont sokan úgy érzik, még most sem világos, hogyan alakul a jövőjük. Bár Mengyi Roland, a megyei önkormányzat vezetője írásban megígérte, hogy a szakdolgozók maradnak helyükön, de ez nem nyugtatott meg mindenkit. Az ígéreteteknek némiképp ellentmond az, a Medical Tribune című lapban megjelent interjú, melyet Csiba Gábor készült. Az már biztos, hogy a Semmelweis kórház dolgozói is kezdhetnek nyugtalankodni… 

 

Csiba a lapnak elmondta, hogy az integrációba kerülő intézményekben nem lesz külön labor, patológia, röntgen, amellett, hogy egységessé válik a gazdasági vezetés. Sokakat izgat, hogy milyen szerepet kapnak az integrációba bekerülő intézmények épületei.
Csiba Gábor ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, a megürülő épületekbe költözhetnek a szakmacsere eredményeként költöző osztályok, és a funkció nékül maradt épületekben lehetnek majd konferencia központok, szociális otthonok és lakóparkok. Bár konkrétumok nem hangzanak el ezzel kapcsolatban, de nyilvánvaló, hogy igazgató a Szent Ferenc kórházról (ahol jelentős park található) beszél, hiszen mondjuk Izsófalva kórházi ingatlanja lakópark építése szempontjából nem játszik.
A cikkből kiderül, mi várható az integráció további időszakában. Csiba Gábor szerint a Semmelweis kórház és kapcsolt intézményei fokozatosan átadnák aktív osztályaikat a felépülő Csillagpont kórháznak, és cserébe az összes rehabilitációs tevékenységet megkapnák. A integráció harmadik fázisában pedig az ózdi és a sátoraljaúlyhelyi kórház is belépne a közös rendszerbe, sőt Heves megyei intézmények is szóba jöhetnek ezzel kapcsolatban.