Vona: A Jobbik csak a munka, a tanulás és a tisztességes élet kapuit hagyná nyitva a cigányság előtt

Vona Gábor szerint a Jobbik nem cigányellenes , a pártnak egyetlen olyan törvényjavaslata sincs, amelyik különbséget tenne a cigányság és a magyarok között; a Jobbik elnöke erről mintegy ezer ember előtt beszélt vasárnap Hajdúhadházon.

 

Ugyanakkor – mint mondta – a Jobbik lezárná azt a három „utat”, amely ma egy cigány fiatal előtt áll: ez pedig „a segély, a megélhetési gyerekgyártás és a bűnözés”. „A Jobbik csak a munka, a tanulás és a tisztességes élet kapuit hagyná nyitva” a cigányság előtt – fogalmazott Vona Gábor, azt ígérve, ha a Jobbik kerül hatalomra, „rend, biztonság, igazság lesz Magyarországon”. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyhetes jelenlétét értékelve a pártelnök azt mondta: az igazság győzött Hajdúhadházon. Ezt az időszakot Pintér Sándor belügyminiszter „fekete hetének” nevezte, akit – szerinte – „három csapás” is ért.

Az első akkor, amikor a belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy a Szebb Jövőért polgárőrei levonultak Hajdúhadházról, miközben folytatódott a járőrözés. A másik akkor, amikor a belügyminiszter „dühében utasította a rendőröket”, hogy garázdaság miatt állítsák elő a polgárőröket, akiket a bíróság gyorsított eljárással felmentett – sorolta Vona Gábor, aki szerint a harmadik csapást a Budapesten demonstráló rendészeti dolgozók jelentették azzal az üzenettel: már nem csak az országban nincs rend, de az azt biztosítani hivatott szervezetekben sincs. A Jobbik elnöke üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek is: „Ne bántsd a magyart, ne áruld el a magyart, mert Gyurcsány sorsára fogsz jutni” – mondta a résztvevők nagy tapsától kísérve. Vona Gábor „hazaárulóknak” nevezte a kormányzati erőket, mert hétfőn a parlamentben leszavazták a Jobbiknak a magyar föld és ivóvízkincs állami, illetve önkormányzati tulajdonban tartására irányuló előterjesztését. Elfogadhatatlannak nevezte a kormányerők indokát, miszerint, ha ezt támogatnák, ki kellene lépni az Európai Unióból. „Ha ez az ára, lépjünk ki” – mondta Vona a hallgatóság nagy tetszésétől kísérve.