Becsületére legyen mondva a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Hivatalának, talán elsőként és egyedüliként a magyar állam illetékes és hivatalos szervei közül kimondták azt, ami egyébként teljesen nyilvánvaló: a Mogyoród melletti Hungaroring versenypályán zajló autós és motoros edzések, versenyek súlyosan és folyamatosan sértik a környéken élők tiszta környezethez, nyugodt pihenéshez való jogait.

Más kérdés, hogy ennek a szakmailag tekintélyes, de valójában tökéletesen jogkörök nélküli szervnek a megállapításai – sajnos – nem valószínű, hogy túl sok vizet zavarnak majd. Annak ellenére sem, hogy a fentieken kívül is van egy-két érdekes megállapítása a Hungaroringgel kapcsolatos állásfoglalásuknak. Például az, hogy „a környezetvédelmi felügyelőség jogsértően járt el, amikor a zajra vonatkozó közérdekű bejelentések hatására nem intézkedett.”

Merthogy – ugyebár – ez két okból történhetett meg: az egyik, ha szakmailag alkalmatlanok a munkájuk ellátására, a másik pedig, hogy le vannak fizetve. A kérdés perszen nemcsak az, hogy miért tűrik el, hogy több, mint egy évtizede folyamatosan fennálljon ez a jogsértő helyzet, de az is: hogyan jöhetett létre. Nos, valószínűleg úgy, hogy Kádár elvtárs és bűntársai regnálása alatt, amikor a Hungaroring helyét kijelölték, építését megkezdték – mint tudjuk – nagy ívben szartak a környezetvédelemre ugyanúgy, mint más alapvető emberi jogokra.

Ebben nincsen semmi különös, történt ennél nagyobb jogsértés is Kádárék rémuralma alatt. Az igazán furcsa sokkal inkább az, hogy ma lényegében tökéletesen ugyanúgy szarják le a Hungaroring mellett élő emberek tiszta környezethez fűződő jogait, mint 1989 előtt.

Sokan minderre persze rávágják: örüljenek a mogyoródiak, hogy van Hungaroring, mert az legalább meghozta számukra a fejlődést. Nos, aki így vélekedik, érdemes tennie egy kirándulást arrafelé, végigsétálva a még mindig lebetonozatlan, földes, saras utcákon és megkérdezni: a helybéliek közül ki és mit profitált a pályából. Elárulom, a legtöbben nagyjából semmit.

A munkamegosztás inkább valahogy úgy néz ki, hogy ők szívják a koszt, a zajt, a szemetet, a profitoldalon meg Palik László és családja, néhány menő strici, egy-két helikopterbérléssel foglalkozó cég – amelyek, fokozva a zajártalmat, a menőket viszik a pályára -, szocialista politikusok meg néhány budapesti luxusszálloda helyezkedik el.

Nem a mogyoródiak megnyugtatására, de azért fontos leszögezni: így van ez a többi versenypályán is – persze kisebb méretekben: az osfiasszonyfaiak sem élnek jobban a pályájuktól, mint négy éve, és örkény szolgáltatóipara sem lendült fel az Euroringtől. Amit kaptak, arról viszont szerintem örömmel lemondanának: az egész faluban a teljes hétvégén reggeltől késő délutánig jól hallható motorzaj, valamint az M5-ös és a falu közötti útszakaszon folyamatos mocsok és szemét.

Mindez csak annyit bizonyít, amit sokan, nagyon régóta hangoztatnak: az autó- és motorversenypályák nem alkalmasak a gazdaság motorjának beindítására , hiába hazudják fapofával ezt mindig azok, akiknek valami miatt érdeke egy-egy ilyen betoncsík létrehozása.

De most akkor be kellene zárni a versenypályákat? Hát, ha a szorosan vett jogállam játékszabályait nézzük, akkor igen. Hiszen vannak olyan, nálunk okosabb és gazdaságilag kicsivel jobban prosperáló államok, akik egyszerűen úgy döntöttek, hogy kitiltják az egész országból az autó- és motorversenyeket. Ilyen például Svájc, ahol azért ezek nélkül is eléldegélnek valahogy.