Ingyenes oktató-rendezvénnyel érkezik Miskolcra a Neten a Cégem kezdeményezés. A program szervezői még idén 25 000 kisvállalkozást szeretnének hozzásegíteni az online jelenléthez, hogy ezzel tegyék sikeresebbé őket az üzleti életben.

 

A Neten a Cégem kezdeményezés minden hazai vállalkozáshoz szeretné eljuttatni az online jelenlét fontosságáról szóló információkat, ezért ingyenesen kipróbálható eszközöket kínál. A program fél éves időszakra ingyenes honlapot, tárhelyet, meghatározott összegben internetes hirdetési lehetőséget valamint havidíjmentes internetbank-szolgáltatást biztosít. A Neten a Cégem Napon a vállalkozások szakértői segítséggel a helyszínen elkészíthetik honlapjukat és elindíthatják hirdetési kampányukat, pénzügyi kérdéseikre kaphatnak választ valamint ingyenes előadásokon, oktatáson és személyre szabott tanácsadáson vehetnek részt a Budapest Bank, a Google és a honlap.hu-t is magába foglaló miskolci cégcsoport szakértőinek tolmácsolásában. A nap folyamán a vállalkozások megismerkedhetnek az internetes fogyasztói szokásokkal, a marketing alapjaival, a költséghatékony és kényelmes pénzügyi eszközökkel – többek közt az online bankolással –, tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, hogyan készítsenek jó honlapot illetve betekintést kaphatnak a Google online hirdetési rendszerébe.

A szervezők minden olyan helyi és környékbeli mikro-, kis-, és középvállalkozás képviselőit várják, akik még nem használták ki teljes mértékben az online jelenlét, vagy az internet lehetőségeit, és úgy vélik, hogy akár csak egyetlen potenciális vásárlójuk is használja az internetet. Hiszen amennyiben a cég nincs jelen, vagy nem elég hatékonyan használja a világhálót, vásárlókat veszít, így pedig jövedelemtől esik el. A Neten a Cégem Napon a résztvevők egy expo-jellegű területen a programmal már sikereket elért cégek standjaival is találkozhatnak, az ő tapasztalataik értékes információforrást jelenthetnek az internetes jelenlétet még csak fontolgató vállalkozásoknak.

A rendezvényen való részvétel mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, az egyes programelemek egymástól függetlenül látogathatóak. A szervezők minden előadást kétszer tartanak meg a nap folyamán, hogy egyenlő eséllyel találkozhassanak velük azok, akiknek munkájukból fakadóan csak a délelőtt vagy éppen csak a délután jelent alkalmas időpontot az új ismeretek elsajátítására. A Neten a Cégem program létrehozói a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjait is bevonták a rendezvénybe, akik a helyszínen a honlapok létrehozásában azonnali segítséget tudnak nyújtani az érdeklődőknek.

A Neten a Cégem Nap szerencsés résztvevői a nap végén az elsajátított tudás mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Helyszín: Miskolc, Művészetek Háza, Rákóczi utca 5.

Időpont: 2011. április 28. 10-16.30 óra

A programot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is támogatja.

Bővebb információt és részletes programot a www.netenacegem.hu oldalon találnak az érdeklődők.