Politikai bolhacirkusznak aposztrofálta a szocialisták, a múlt heti közgyűlésen tanúsított viselkedését Molnár Attila, a Fidesz miskolci elnöke, Molnár Péter, a KDNP miskolci elnöke, és frakcióvezetője, valamint Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője. A politikusok felszólították a városi szocialistákat, hogy konstruktív ellenzékként segítsék a városvezetés munkáját.

Molnár Attila szimbolikus jelentőségűnek nevezte azt, hogy az újjáalakult miskolci Fidesz szervezet éppen azon a napon tartotta első sajtótájékoztatóját, amikor elfogadják a hazánk új alaptörvényét. Ezt követően szólt arról is, hogy a Fidesz és a KDNP miskolci szervezete – az országos szervezetekhez hasonlóan – szorosan kíván együttműködni a jövőben.
– Sajnálatosnak tartjuk, hogy a miskolci szocialisták a közgyűlést teátrális elemekkel, zavarják meg – mondta Molnár Attila utalva a múlt héten tartott közgyűlésre. Hozzátette: azok kérik számon fél év után az új városvezetést, valamint gyanúsítják őket tétlenséggel, akiknek nyolc évük volt arra, hogy tegyen a város fejlődéséért, ám – mint mondta – ez alatt az idő alatt csak pusztult Miskolc.

– A belvárosi épületeknek csak a homlokzatát újították fel, az udvarok sok esetben ma is borzasztó állapotban vannak, olyan tereket hoztak létre, melyek semmire nem használhatók, munkahelyeket pedig nem teremtettek – sorolta Molnár Attila. Hozzátette: mindeközben pedig nem beszélnek a felhalmozott adósságállományról, Miskolc vagyonvesztéséről illetve azokról a Miskolc Holdinggal kapcsolatos ügyekről melyek miatt az ügyészség már 67 esetben rendelt el nyomozást.

– Az elmúlt hat hónapban Miskolc vezetése áttekintette a város gazdálkodását, az uniós projekteket, és mindent igyekeztünk úgy alakítani – ahol ezt a szerződések engedték –, hogy azok a fejlesztések élhetőbbé tegyék Miskolcot – hangsúlyozta a Fidesz városi elnöke. A városvezetés tehát dolgozik, így tétlenséggel nem lehet vádolni őket.

Az összeférhetetlenségi üggyel kapcsolatban Molnár Attila elmondta: Kriza Ákos egy fillérrel sem károsította meg a városban élőket, ezért a jövőt tekintve arra kéri Simon Gábor frakcióvezetőt és a miskolci szocialistákat, hogy viselkedjenek konstruktív ellenzékként, és hagyjanak fel minden olyan tevékenységgel, mely ledegradálja, és politikai bolhacirkusszá silányítja Miskolc közgyűlését. – Ezek ugyanis nem csak méltatlanok városunkhoz, de a tényleges munkát is hátráltatják – hangsúlyozta a párt városi elnöke.

Molnár Péter arról szólt, hogy a szocialista városvezetés káoszt hagyott maga után, ők pedig azon dolgoznak, hogy ezt felszámolják. – Ez nagyon sok munkát igényel, és ennek csak az elején vagyunk – mondta a frakcióvezető-pártelnök hozzátéve, hogy mindezt a szocialisták 96 olyan hónap után teszik, amikor ők is bizonyíthattak volna.

Molnár Péter a legnagyobb eredménynek azt nevezte, hogy „csőd szélén táncoló város az új költségvetésnek köszönhetően működőképes maradt”.

Kiss János, a Fidesz városi frakcióvezetője végül elmondta: a párt jogi álláspontja az összeférhetetlenségi üggyel kapcsolatban az, hogy nem történt jogsértés, azt a közgyűlés nem állapította meg, és szankciókat sem hozott-írja a minap.hu