Porsche és egy BMW terepjáró is parkolt. Kirabolták Sajószentpéter egyik leggazdagabb emberének sírját

Egy nappal a temetés után feltörték és kirabolták Sajószentpéter egyik leggazdagabb emberének, Lakatos Jenőnek a sírját – tudta meg a hvg.hu.

Cigány szokás szerint a hozzátartozók nemcsak szeszes italokat helyeztek az elhunyt mellé, hanem pénzt is. Negyvenezer forintot. „A papám gyerekkora óta lovakkal foglakozott” – mondta a hvg-hu-nak Lakatos fia a házuk udvarán, ahol egy Porsche és egy BMW terepjáró is parkolt. „Az apámat az egész országban ismerték, a temetői menet órákon keresztül vonult át városon, így sokan tudhattak róla” – mondta. A család nem gyanúsít senkit, de bízik benne, hogy gyorsan elkapják a tetteseket. Úgy tudja, a rendőrségnek sikerült ujjlenyomatokat és cipőnyomokat rögzíteni. Lakatos fia abban biztos, hogy a sírrablók ott voltak a temetésen, mert tudták, hogy miképpen kell a sírt gyorsan, szakszerűen felbontani.

„Valószínűleg azt gondolták, hogy sok pénz van apánk zsebében” – mondta lapunknak a fia, aki szerint csak jelképes összeget helyeztek a sírba. A helyszínen azonban kiderült, hogy szó sincs szakszerűségről. A temetés kriptában történt, a rablónak nem kellett a föld kiásásával bajlódni, szétdobálták a koszorúkat, elmozdították a fedlapot, és máris a koporsó mellett voltak. Egy névtelenséget kérő rendőr a hvg.hu -nak elmondta: ha a tolvajok a fedlapot nem törik össze, és mindent, köztük a koszorúkat is visszahelyezik, soha nem derült volna ki tettük-írja a hvg.hu