Spanyolországban is keresik az edelényi Magyar Róbertet, akit távollétében tényleges életfogytiglanra ítéltek – közölte a Blikk pénteken

A magyar rendőrség értesítése alapján keresik spanyol kollégáik Magyar Róbertet: a spanyolok egy Szabolcsban készült körözési képet mutogatnak, sőt egy videón is szerepel a férfi. Magyart most fejvadászok keresik Dél-Spanyolországban, ugyanis azt feltételezik, hogy ott bujkál a férfi. Ezt azért gondolják így, mert a „fekete sereg” vezérének élnek ott rokonai, barátai, akik segíthetik a bűnözőt a bujkálásban. A maffiavezér felkerült Spanyolországban a legkeresettebb bűnözők Top 7-es listájára – írja a Blikk.

A szökésben lévő Magyart távollétében ítélték el többek között emberölésre való felbujtás miatt. A „fekete seregként” ismertté vált bűnszervezet prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott. A sereg főnöke, Magyar Róbert tavaly január 16-án reggel tűnt el a XIII. kerületi lakásából, ahol házi őrizetben volt.

„A bujkálás nagyon költséges, ha sikeresen akarja csinálni, akkor 100 millió forintba is kerülhet egy hónapban – vélekedett Tarjáni Péter rendőrségi szakértő.