Kiss Ernő utca: az engedélyezés miatt áll az építkezés. Tovább csúszik a Kiss Ernő utca, vagyis déli tehermentesítő meghosszabbítása. A fejlesztés azért nem készül el az új, módosított határidőig, mert a forgalomtechnikai módosításokkal kapcsolatos engedélyeztetési eljárás még folyamatban van, a jogerős engedélyek átvételéig pedig csak azokon a szakaszokon építkezhetnek, melyeket az eredeti tervek szerint épülnek meg.

Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője a Miskolci Naplónak elmondta: a lakók által kért, és forgalomtechnikai szempontból teljesíthető változásokra a módosított tervet korábban már elkészítették, és azt február 1-én be is nyújtották a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz engedélyezésre. Az már biztos, hogy az út a módosított tervek alapján készül majd el, hogy pontosan mikorra, az azonban egyelőre kérdéses.
– Az eljárás a mai napig is tart, így azokon a szakaszokon, melyeket átterveztettünk, jelenleg nem tud haladni az építkezés – tette hozzá az ügyvezető.

Beadványok miatt nincs engedély

Lengyel Katalin szerint a csúszás oka, hogy néhány helyi lakos a képviselőkkel folyamatosan újabb beadványokat nyújtott be (s nyújt be a mai napig) Kriza Ákos polgármesternek, illetve a Miskolci Városfejlesztési Kft.-nek és a Környezetvédelmi Felügyelőségnek, újabb módosításokat kérve. Ezzel pedig az engedélyezési eljárást újra és újra megakasztják, így annak eredményes lezárását szinte lehetetlen meghatározni. Teszik mindezt annak ellenére, hogy további módosításokat már a szakemberek sem tudnak elképzelni, hiszen minden megvalósítható ötletet beépítettek az új tervekbe.
– Valamikor határt kell szabni a kéréseknek, mert akkor soha nem tudjuk befejezni az utat – hangsúlyozta Lengyel Katalin. Egy további változás azért még lesz, a Szent István utca 1–3 szám előtti társasház előtt úgy alakítjuk át a járdát, hogy később nagyobb zöldfelületet hozhassanak létre. Ez azonban az ügyvezető szerint már nem igényel újabb tervmódosítást.

 

Finomított tehermentesítő

Az eredeti tervek szerint a meghosszabbítás 2×2 sávon készült volna el, négy híddal, ez azonban komoly ellenállást váltott ki a környéken lakókból és az érintett intézményekből. A lakossági egyeztetéseket követően úgy módosították a terveket, hogy 2×1 sávon halad majd a forgalom, a második sávokon pedig – ahol lehetőség van rá – parkolókat alakítanak ki. A módosítások során a már telepített jelzőlámpákat is áthangolták.

A két legfontosabb változás a Malomszög utca végén lévő híd, melyet kétirányúra terveztek eredetileg, ám az új tervek szerint már egyirányú. A másik pedig a Petőfi utca déli oldalán merült fel, ahol Diósgyőr irányából a forgalmat a Reményi óvoda udvarán keresztül tervezték átvezetni a Meggyesalja utcára. Ezt a megoldást azonban nem csak a lakók és az új városvezetés nem szerette volna, de az előírások nem is teszik lehetővé. Így áthidaló megoldásként kétirányúvá teszik a Petőfi utca azon részét, amely a most megépült ferde híd és a Rácz György utca között van, ezért itt szükség van az úttest szélesítésére és az útpadka átépítésére. Természetesen ennek megfelelően ezen a részen is forgalomtechnikai változások történtek, amelyeket szintén engedélyeztetnek.-írja a minap.hu az önkormányzat portálja.