A Factory Aréna, több helyi civil szervezettel közösen idén, már ötödik alkalommal rendezi meg összművészeti fesztiválját az egykori Diósgyőri Acélművek területén – tájékoztatta portálunkat a Factory Team. Május 6-7-én lesz a fesztivál bemelegítő parti!

gyarfeszt12_road.jpgCélunk, új funkciót adni a kiürült gyárépületeknek, vagyis azt szeretnénk, ha minél több miskolci és nem miskolci gondolna úgy az elhanyagolt gyárrészekre, mint egy új fejlődési lehetőségre, nem pedig a múlt poros maradványára.

A helyszín tehát ugyanaz, csak a név változik. Az idei GYÁR fesztivál, Factory fesztivál néven várja az érdeklődőket augusztus 4-5-6-án, a Diósgyőri Acélművek területén. A (t)rendhagyó esemény, immár ötödik alkalommal várja a bulira éhes nem csak miskolci közönséget, ahol az extrém sportok és a zene mellett most még inkább teret kapnak az underground művészetek és a nemzetközi kapcsolatok is. International Graffity Big Up, Factory Art Cellar, modern kortárs művészeti kiállítások, Steel City Szafari gyártúrák, Tudásgyár művészeti tábor és sok-sok civil program, koncert és sportesemény színesíti a repertoárt.

A zenei vonal is multikulturálisra ígérkezik, de nem maradnak el a közkedvelt hazai pop-rock, hipp-hopp és metál zenekarok sem. SABOT (USA), Hooligans, The Grenma, Slytract, SP, Brains, Hősök, N.O.M.(RUS), Fluor, Takács Nikolasz, Insane, a lemezlovasok között: Ludmilla, Palotai, Jade, Mindscape, Soul Sinners (UK) ,Dub Phase Family csak így elöljáróban. Bővebb információ a fesztivállal kapcsolatban kaming szún – Ne feledjétek 2011.05. 06- 07 – FACTORY WEEKEND fesztivál bemelegítő parti!-írja a minap.hu