Május 4-én miskolci állomásához érkezik az „Élménybeszámoló – Monte Rosa expedíció Erőss Zsolttal” elnevezésű előadássorozat. A Holcim Hungária Zrt. szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a Holcim Awards for Sustainable Construction (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) világversenyre.

 

Együttműködésben az egyetemekkel
Közel 1000 érdeklődő vett részt az eddigi előadásokon, melyeket főként azokon a magyarországi egyetemeken tartottak, ahol meghatározó építész képzés folyik. Így látogattak el az előadók többek között Győrbe, Sopronba, Pécsre, de természetesen Budapest sem maradhatott ki.

Személyes élmények
A februárban indult programsorozat célja, hogy egy megvalósult Holcim Awards nyertes projekt bemutatásán keresztül motiválja az építész hallgatókat és szakembereket a versenyen való részvételre. Kézzelfogható közelségbe kerültek az önfenntartó menedékház koncepciójához és személyesen győződhettek meg róla, hogy a részvétellel nem csak anyagi, de erkölcsi megbecsülés is jár, mely komoly kezdő lökést adhat a szakmai pályafutásuk elején járó tehetségeknek.

32 magyar pályázat
A 3. Holcim Awards világversenyre minden eddiginél több, összesen 32 pályázat érkezett be hazánkból. Ez már önmagában is elismerésre méltó teljesítmény, hiszen ezzel megelőztünk olyan nálunknál jóval nagyobb nemzeteket, mint Németország vagy az Egyesült Királyság. A verseny hazai támogatójának, a Holcim Hungária Zrt.-nek azonban nem titkolt reménye, hogy megismétlődik a három évvel ezelőtti siker és a nemzetközi építészekből és szakemberekből álló zsűri ismét magyar pályázatot talál legjobbnak a kontinensen. 2008-ban Janesch Péter és építész csapata nyerte meg az európai regionális verseny aranyérmét a „Négy negyed, egy egész” című pályázatával. Az eredményhirdetésre 2011. szeptember 15 -16-án kerül sor Milánóban.

A következő állomás
Az előadássorozat következő állomása Miskolcon lesz, ahová a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara meghívására látogat el Márta Irén az expedíció egyetlen női tagja, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Helyszín: Miskolc, Kós Ház Görgey A. u. 32.
Időpont: 2011. május 4., 17:00