Jóízűen ugratni. Fedezzük fel újra együtt Miskolcot!

Az oktatási, kulturális, turisztikai , ifjúsági és sportbizottság, valamint az Itthon Miskolcon Egyesület játszani hívják a miskolci diákokat, családokat, baráti társaságokat, közösségeket.

Miskolc messze földön híres volt humoráról, játékos kedvéről minden korban, még a legnehezebb időkben is. Legendák sokasága tanúskodik erről. Szerették jóízűen ugratni egymást az emberek, különösen az iparosok és a kereskedők, s e nemes vetélkedés mindig előre vitte a várost.

A ’80-as évek elején – a Miskolci Ifjúsági Napokhoz kapcsolódva – egy monstre közösségépítő várostörténeti, városismereti vetélkedő zajlott Miskolcon, óriási sikerrel, több ezer játékos részvételével.

Ezt a sikeres, kedves játékot 2009-ben élesztette újra a város, s a vetélkedő keretében kicsit másképp fedezhették fel Miskolcot a jelentkező csapatok. A hatalmas sikernek köszönhetően a következő évben is Játékos Városjárásra invitálták a közösségi programokat kedvelőket, méghozzá Miskolc város napjához kötődően.

Kedves miskolciak! Ugye, 2011-ben sem felejtjük el, hogy játszani jó, együtt játszani pedig igazi öröm, családokat, közösségeket építő, remek szórakozás. A Játékos Városjárás szórakoztató, akadályversenyszerű városi vetélkedő, melynek lényege, hogy nem asztalok mellett mérik össze tudásukat a csapatok, hanem „várost járva”, különböző helyszíneken kapják meg Miskolchoz kötődő feladataikat. Megadott program alapján, tíz szép és fontos helyszínt járhatnak be a csapatok, különleges emberekkel és különleges értékekkel találkozva, érdekes feladatokat oldhatnak meg, s „csavarintos” kérdésekre adhatnak még „csavarintosabb” válaszokat.

Mindez különösebb felkészülést nem igényel, ami jellemzi és összeköti a résztvevőket, csupán annyi, hogy valamennyien lokálpatrióták és szeretnének még többet tudni városukról.

A 2011-es Játékos Városjárás időpontja: május 14-e, szombat
Négy kategóriában versenghetnek a maximum 5 fős csapatok:
1. Általános iskola felső tagozatos diákjai
2. Középiskolás diákok
3. Családok
4. Közösségek (munkatársak, baráti társaságok, szomszédok, egyesületek, nyugdíjasklubok, civil szervezetek, stb. korhatás nélkül)

A jelentkezéseket május 6-ig várják a Művészetek Háza címén (3530 Miskolc, Rákóczi u. 5. sz.) vagy e-mailben az info@muveszetekhazamiskolc.hu címre, faxon a 46/508-845 számon, vagy személyesen a Művészetek Háza jegypénztárában (Rákóczi u. 2. sz.).

A nevezéshez meg kell adni, hogy melyik kategóriában indul a csapat, valamint a csapat nevét, a csapat képviselőjének nevét, telefonszámát és e-mail címét.
A játék részleteiről a csapatok írásos értesítést kapnak.
Találkozzunk 2011-ben is a Játékos Városjáráson!

Fedor Vilmos,
az Itthon Miskolcon Egyesület elnöke,
önkormányzati képviselő
Molnár Péter
az oktatási, kulturális, turisztikai, ifjúsági és sportbizottság
elnöke
Kákóczky András
kulturális osztályvezető
Kiss Gábor
oktatási főosztályvezető