Több sérültje is van annak a verekedésnek, ami kedden késő este robbant ki Gyöngyöspatán. Az utóbbi napokban egyre inkább érezhető volt a feszültség a településen, egy helyi férfi úgy fogalmazott: „most pattant el a húr”. Pénteken a Véderő kezdte volna meg táborát, ám a rendőrség még a megnyitás előtt felszámolta azt. Közben közel 300 roma hagyta el a települést. Hazaérkezésükkor egyikük megpofozott egy gyöngyöspatai nőt. A nyolc pénteken őrizetbe vett személy hétfőn szabadon távozott az egri bíróságról.

A kedd esti ügy egyelőre még tisztázatlan: a romák szerint egész nap provokálták őket, majd ismeretlenek kővel törtek be egy ablakot, s egy fiatal cigány fiút is bántalmaztak. Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka ezzel szemben úgy tudja, négy gyöngyöspataira támadtak rá ok nélkül a romák.

Az biztos: a verekedésnek több sérültje is van. A helyszínre mentők vonultak, miután két többfős társaság összeverekedett – tájékoztatott Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő. A településen egyébként fokozott rendőri ellenőrzés van érvényben, megerősített jelenléttel. Folyamatban vannak az előállítások – tette hozzá a százados.

Friss, 0.33:
Helyszínen tartózkodó munkatársunk úgy értesült, hogy a verekedésben négyen sérültek meg, meg nem erősített értesülések szerint egyikük csonttörést szenvedett. Úgy tudni, az egyik sérült a Véderő tagja. A két összeverekedő társaság létszáma hozzávetőlegesen a tucatnyi körül volt. A településen nagy létszámban vannak jelen a rendőrök, egyre nagyobb területet zárnak le. A Bem úton folyik a helyszínelés. A fokozott ellenőrzés továbbra is érvényben van.

Gyöngyöspatára érkezett Horváth László, megyei kormánymegbízott is, aki úgy fogalmazott: ideje lenne véget vetni a politikai katasztrófaturizmusnak-írja a heol.hu