ciklusprogramját csütörtöki ülésén elfogadta a közgyűlés, a szocialisták szerint viszont csak kipipáltak egy kötelezettséget, valójában semmi konkrétum nincs a dokumentumban. Nem értik miért emelték az elnöki keretet 250 millió forintra, mire költik a 100 milliós szakértői keretet?
– A ciklusprogram az utolsó pillanatban elkészült, azonban nem derül ki belőle, hogy merre halad majd a megye. Borsod-Abaúj-Zemplén és Miskolc összefogása számos lehetőséget rejt magában. Ehhez képest a négy éves programban összesen kétszer említik a város nevét, egyszer, hogy van repülőtér, másodszor egy intézmény nevében. Az előző négy év szövegét átemelték szóról szóra, csak a konkrétumokat hagyták ki belőle – értékelt sajtótájékoztató keretében Kormos Dénes, a megyei közgyűlés szocialista frakciójának a vezetője. Véleményük szerint a dokumentum formálisan meg van, de alkalmatlan négy éves tervnek. – Koncepciótlan, nagyotmondó, ezért nem támogattuk – jelentette ki Kormos Dénes. Nehezményezte, hogy a hátrányos helyzetű, de tehetséges diákok segítésére létrehozott Bursa Hungarica ösztöndíjhoz nem tesz pénzt a közgyűlés, miközben az elnöki keretet 250 millió forintra emelték. Arra is választ várnak, hogy a 100 millió forintos szakértői díjakra elkülönített keretet mire költik.

 

Vécsi István, az ügyrendi bizottság elnökhelyettese emlékeztetett a kampányban elhíresült egymillió új munkahelyes ígéretre, majd áttért a jelenre: – A valóság egészen másként van, 150 ezer megszűnt, 11,5 százalékos a munkanélküliség, általában több, mint 18 hónap után tudnak elhelyezkedni. A megyében 2010 márciusa óta 4589 munkahely szűnt meg. Tarthatatlan ez az állapot, át kell gondolni a közfoglalkoztatást – magyarázta. A felvázolt helyzet miatt különösen csodálkozik, hogy a megyei önkormányzat nem foglalkozik munkaügyi bizottság létrehozásával-írja a minap.hu