Tragikus hirtelenséggel elhunyt Valent Ede, a Herman Ottó Múzeum nyugalmazott munkatársa – kiállításszervező, fotós. Egykori munkahelyén, az intézmény Papszeren lévő épületében érte a halál csütörtök délután. Valent Ede egy beszélgetős est vendége volt – a programot követően lett rosszul. A mentők már nem tudtak segíteni.

Hagyományteremtő céllal rendezték azt a programot, mely beszélgetések sorozatát ígéri a Papszeren a múzeum egykori munkatársainak, jelenlegi dolgozóinak részvételével. Egyre kevesebb kiállítás nyílik, egyre ritkább a tárlatmegnyitó és már nem sikk a múzeumba járni – ezért a szebb napokat megért munkatársak emlékeit szeretnék felidézni a beszélgetős alkalmakon. A volt egyszer egy múzeum című sorozat első vendége Valent Ede volt, akinek keze nyomát helyenként még mindig őrzik az intézmény kiállítóhelyei.
A csütörtök délutáni alkalom is rendkívül vidáman, történetmesélésekkel és a régi élmények felelevenítésével telt. Valent Ede régi barátok, ismerősök, munkatársak közé érkezett és úgy szórakoztatott, mint régen. Utoljára-írja a minap.hu