Brennan szerint az élő pajzsként használt asszony, aki a tűzharc során életét vesztette, feltehetően bin Laden egyik felesége volt. Az abbotábádi épületben az összecsapásban bin Laden mellet három másik férfi is életét vesztette, aki közül az egyik a terrorista vezér fia volt.

A fehér házi terrorelhárítási vezető úgy vélekedett: elképzelhetetlen, hogy a Pakisztánban rejtőzködő bin Laden ne kapott volna helyi támogatást, ugyanakkor nem bocsátkozott találgatásokba, hogy azt ki nyújthatta neki. Brennan elmondta, hogy az amerikaiak csak akkor értesítették a pakisztániakat az akcióról, amikor az abban részt vevő helikopterek már elhagyták az ország légterét. Tájékoztatása szerint az akciót a tengerészgyalogság egy kis létszámú különleges egysége hajtotta végre. A Fox News úgy értesült, hogy a csapat 20-25 főből állt.

Az amerikai elnök terrorelhárítási szakértője szerint bin Laden megölése súlyos csapást mért az al-Kaida terrorszrevezetre, ám önmagában nem okozza annak kimúlását. „Olyan lehet, mint egy halálosan megsebzett tigris, amelyben még mindig van némi élet” – fogalmazott John Brennan. A Fehér Ház még nem döntött arról, hogy a média rendelkezésére bocsátja-e a bin Laden holttestéről készült felvételeket.