A miskolci rendőrkapitány is nézi az RTL híradót. Ez az egy dolog biztos az alábbi történetben, egyébként mindenki mást mond.
– A Miskolci Állatsegítő Alapítvány Sajószigeti úton található menhelyén február elején megjelent egy zaklatott család, akik egy anyakutyát és kölykét akartál leadni a telepen. Kövér Lívia, a telep vezetője közölte, nincs hely, de rögtön javaslatokat tett, hogy mi lenne a teendő, sőt felajánlotta, hogy addig, amíg átveszik az állatokat, a családnak kutyatápot adnak, és be is oltják az ebeket. A férfi ezt nem tartotta jó megoldásnak (a várakozási időre járvány miatt van szükség), és egyre ingerültebb lett, annak ellenére, hogy Kövér Lívia további kompromisszumos megoldásokra tett javaslatokat. A kutyát lepasszolni igyekvő férfi végül annyira felhúzta magát, hogy lökdösődni kezdett, még Lívia nyakát is megszorongatta. Végül nagy nehezen távozott. A botránynak a férfi felesége vetett véget, mert szólt párjának, hogy állítsa le magát,  és a távozásuk után, hívásra, megérkezett a rendőrség is. Az esetről híradós anyagot készített az RTL, amit látott a miskolci (megyei?) kapitány, aki parancsba adta a forrónyomos rendőreinek, hogy azonnal hallgassák meg Líviát. Ez meg is történt a támadás estéjén, február első napjaiban. A jegyzőkönyvet felvevő rendőrről látszott, hogy a háta közepére kell neki a történet, alig állt a lábán a fáradságtól. Mindenesetre közölte, már nem kell feljelentés miatt bejönniük, ők fogják a feleket értesíteni, mondta lapunknak Lívia.

Ezután nagy csönd, majd április 27-én az ágyból éppen kilépő Líviát négy, civilruhás nyomozó lepte meg reggel hétkor a lakásába (a kaput benyomták), és közölték, hogy viszik a rendőrségre rabosítani. Hogy mi szükség volt négy rendőrre, hogy egy mozgássérült nőt előállítsanak, nem derült ki, viszont a fiatal nyomozók jól szórakoztak, mert a megrémült ügyfelükkel behajtottak a miskolci sétálóutcára és a zsaruk egyenként megbeszélték, hogy az utcán látható nőkkel, asszonyokkal hogyan és miképpen létesítenének nemi kapcsolatot, ha éppen ráérnének, mesélte Lívia, aki aztán a fogdán kötött ki, és ahogy veszélyes bűnözőkkel szokás, meg is bilincselték, miközben végighallgatta a rendőröknek a személyével kapcsolatos további sértéseit. Nem értette, mi a bajuk vele, meg egyáltalán mit is keres ő a miskolci rendőrségen, ha őt támadták meg, igaz hónapokkal ezelőtt. A kihallgatás során akkor enyhült meg a rendőr, amikor kiderült, hogy az egész történet úgy kezdődött, hogy valaki megtámadta Líviát, igaz erről semmilyen anyag nem került elő az eljárás során. A megalázott nőt dél körül engedték ki a kapitányságról.
Valószínűleg jó ügyvédje van a kolléganőnk támadójának, aki látva , hogy ügyfele milyen helyzetbe hozta magát, azzal próbálkozik, hogy bebizonyítsa, nem akarták kiengedni a menhely területéről, mondta az eszakhirnok.hu-nak Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány alelnöke. Líviát személyi szabadság megsértésével gyanúsítják, ami képtelenség, mert a kapu az állatok biztonsága érdekében van állandóan bezárva, a támadó csak addig nem tudott kimenni, amíg a kolleganőnk a rendőrséget hívta, utána már kinyílt a kapu és távozhatott a támadó.