Egy férfi a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyén bántalmazta a telepet vezető hölgyet. Az ügy fejleményeire csaknem három hónapot kellett várni: kiderült, a családja előtt a nőre támadó bántalmazó ügye még nincs lezárva, ám az áldozat egy feljelentés hatására maga is gyanúsították vált, ellene személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás.

Kövér Lívia, a telep vezetője munkatársunknak elmondta: a napokban reggeli hét órakor négy rendőr jelent meg sajópetri otthonában, és gyakorlatilag az ágyából vitték el bilincsben a rendőrségi fogdára. Nem érti a történteket, hiszen őt támadták meg februárban.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője elmondta, a Miskolci Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése miatt valóban folytat eljárást egy sajópetri illetőségű hölggyel szemben, akit a napokban előállítottak. A sajtószolgálat munkatársa szerint a rendőrök többször kopogtak, kiabáltak, de senki nem jött elő a házból, ám a rendőrök hallották, hogy odabenn motoszkál valaki, ezért behatoltak. A jelenlegi adatok birtokában Dobi Tamás elmondta: a telepvezető nem akarta átvenni a kutyákat, és a háromtagú családot sem akarta kiengedni a telepről az állatok nélkül – ezért indult ellene eljárást –, a férfi pedig a kijutása érdekében markolta meg a telepvezető kezét. A személyi szabadság megsértését a Btk. alapesetben három év szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ám ha fiatalkorú sérelmére követik el, a felső határ tíz év börtön-írja a boon.hu