Megszűnhet a Budapesti Corvinus és további tizenhét másik egyetem, ha a kormány a jelenlegi terveknek megfelelően viszi tovább a felsőoktatás átalakítását. Információink szerint a Corvinus felosztására már kari szintre lebontott tervek is készültek. A tervek a Fideszen belül is feszültségeket gerjesztenek, mert az összevonási hullám áldozatául esne több fideszes város büszkesége is. Kaposvár polgármestere szerint a vidéki egyetemi városoknak a halált jelentené, ha a rovásukra akarná az államilag támogatott hallgatói létszámcsökkentést átverni a kormány. 
Tizenkét egyetem marad Magyarországon a mostani 29 helyett, írta az origo.hu a birtokába került új felsőoktatási koncepció alapján, amelyről az oktatási államtitkár már egyetemi vezetőkkel is egyeztetett.

Úgy tudjuk, Hoffmann Rózsa államtitkár csütörtökön 11 rektorral tárgyalt a tervezett összevonásokról, amelyek alapjaiban forgatnák fel a jelenlegi intézményrendszert. Az origo.hu szerint a találkozóra csak a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Debreceni és a Miskolci Egyetem, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az ELTE, a SOTE, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a gödöllői Szent István Egyetem vezetője kapott meghívást. A 12. szuperegyetem a még nem létező Magyar Közszolgálati Egyetem lenne. A többi intézmény ezekbe olvadna be.

Információink szerint Hoffmann Rózsa azt is jelezte a rektoroknak, hogy az általa bemutatott koncepció egyáltalán nem a legdurvább a kormányzatban fogalomban lévők között. Az államtitkár elárulta, hogy kollégája, Naszvadi György, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azzal az elképzeléssel állt elő, hogy csupán öt önálló egyetem maradjon az országban.

Másnap, pénteken azonban a Fideszen belül is híre ment a találkozónak, és megindult a lobbizás a tervezet módosításáért. A megszüntetésre, illetve beolvasztásra ítélt egyetemek közé került ugyanis többek között két fideszes város, Győr és Kaposvár egyeteme is.