Miskolc – Durva szavak kíséretében kitépte az MSZP aktivistáinak kezéből szórólapjaikat Zsiga Marcell fideszes képviselő a csanyiki majálison – közölte Bartha György, helyi szocialista politikus. A papírokon – a többi között – arról volt szó, hogy Zsiga Marcell hónapokig duplán vett fel költségtérítést.

Fizikai atrocitás ért két szocialista aktivistát május 1-jén, a csanyiki majálison – közölte Bartha György. A szocialista politikus szerint Zsiga Marcell, a Fidesz országgyűlési képviselője durva szavak kíséretében kitépte a szórólapokat a fiatalok kezéből. A papírokon szerepelt, hogy Zsiga Marcell parlamenti képviselőként és Miskolc alpolgármestereként hónapokon keresztül törvénytelenül duplán vett fel költségtérítést. Ugyancsak a szórólapokon volt olvasható, hogy Kriza Ákos polgármester a mai napig törvénytelenül vezeti a várost, mivel nem szüntette meg az összeférhetetlenségét, a fideszes többségű önkormányzat pedig múlt hónapban törvénytelenül adott felmentést ez alól. A papírokon feltették azt a kérdést is, hogy „a törvény őreire nem vonatkoznak a törvények?”.

Bartha György szerint felháborító, hogy valaki országgyűlési képviselő, városvezető létére gátlástalanul lenézi a jogállamot.