Péntek délután a tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozók tömegesen mentek be  a Parlament elkerített parkolójába egészen a parlament főlépcsőjéig. Az elkerített részre egyre több rendőr érkezett.

A rendőrök láthatóan tanácstalanok voltak, próbálták rábeszélni a tüntetőket arra, hogy hagyják el a Parlament körüli zárt sávot, de a tüntetők nem tágítottak. Nem sokkal később újabb rendőrségi buszok érkeztek bevetési egyenruhás rendfenntartókkal.

A tüntetők a Parlament előtt nagy teljesítményű füstfejlesztőt kapcsoltak be, így az egész tér füstben állt. Azt skandálják: „Pintér takarodj!”, de arra vártak, hogy a belügyminiszter tárgyaljon velük.

Fél hét után nem sokkal megérkezett a Parlament elé Pintér Sándor belügyminiszter, akit a tüntetők folyamatosan gyaláztak. A tüntetők addigra elhagyták a Parlament zárt parkolóját. Pintér Sándor a Kossuth szobor előtt azt mondta: hétfő reggel nyolcra várja a szakszervezeti vezetőket, hogy tárgyaljanak. Azoknak a tűzoltóknak pedig még ebben az évben kifizetik járandóságukat, akik 2004-2006 közötti túlórapénzeiket máig nem kapták meg, ígérte a belügyminiszter.

Beszéde közben a tüntetők folyamatosan gyalázták Pintért, csak akkor kapott kisebb ovációt, amikor a túlórapénzek kifizetését bejelentette. Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke ezután megígértette a tüntetőkkel, hogy egyenruháshoz méltóan viselkednek és demonstrációjuk békésen zárul.