Jelentősen csökkenhetnek az önkormányzati tulajdonú üzletek bérleti díjai Miskolcon, miután a város polgármestere egyeztetett a bérlőkkel. Kriza Ákos hamarosan közgyűlés elé viszi javaslat tervezetét

Dobos Tímea, a városháza szóvivője  elmondta: a borsodi megyeszékhely belvárosában sok az üres, lerobbant üzlet. Az önkormányzati helyiségek bérbeadásáról szóló, 2003-ban megalkotott, azóta öt alkalommal módosított rendelet mára időszerűtlenné vált, az eltelt időszakban a piaci viszonyok lényegesen megváltoztak. Emiatt vált szükségessé a szabályozás módosítása. Dobos Tímea hozzáfűzte: a közgyűlés elé kerülő javaslat kettős célt szolgál: egyrészt bizonyos engedmények biztosításával a meglévő bérlők megtartását, másrészt az üres helyiségek minél jobb hasznosítását előmozdító, a korábbinál rugalmasabb és a piaci viszonyokhoz jobban alkalmazkodó bérbeadási feltételrendszer kialakítását.

A szóvivő utalt rá, hogy a belvárosban az utóbbi időszakban egyre több üzlethelyiség ürült ki, ezzel pedig – az önkormányzatot is érintő bevételkiesés mellett – az ingatlanok állapotromlása is együtt jár. Kriza Ákos polgármester bejelentette, a kereskedőkkel sikerült egy hosszú tárgyalássorozat végén egyezségre jutni, így jelentősen csökkenhetnek a bérleti díjak.