Patkó: számos problémát kell megoldaniuk a magyar felsőoktatással kapcsolatban

(Patkó Gyula archív fotó)A Miskolci Egyetem biztonságban van – szögezte le a magyar felsőoktatás radikális átszervezéséről szóló hírekkel kapcsolatos megkeresésünkre Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora. Különböző elképzelések, egyeztetések vannak, de koncepció még nem született.

– Szokásos megbeszélés volt, amit államtitkárasszony rendszeresen szervez. A szűk körű megbeszélésen természetesen elhangzanak különböző ötletek. Semmilyen konkrétumban nem állapodtunk meg. Az ötletek nincsenek olyan állapotban, amellyel a nyilvánosság elé lehetne lépni. Erre szavukat adták a rektorok – értékelte a konzultációt Patkó Gyula. Megnyugtatásképpen hozzátette: – A Miskolci Egyetem jól felszerelt egyetem, nemzetközi hírű professzorok tanítanak itt. Elnyertük a kiváló egyetem címet, az országban elsőként kaptuk meg a minőségi díjat. A Miskolci Egyetemnek küldetése van a régió felemelkedésével kapcsolatban. A várossal, a megyével, a régióval közös programokat indítottunk. A Miskolci Egyetem biztonságban van! – jelentette ki Patkó Gyula rektor.
Azonban tisztában vannak azzal, hogy számos problémát kell megoldaniuk a magyar felsőoktatással kapcsolatban. Ezek közé tartozik a demográfiai hullámvölgy okozta hallgatói létszám csökkenés-írja minap.