Fuhrmann Géza, aki korábban 10 éven át volt a Miskolc Városi Sportiskola igazgatója, az elmúlt napokig pedig igazgatóhelyettesként, szakmai vezetője a szervezetnek, kedden hirtelen  felmondott.

Fuhrmann Gézát megkerestük és ő többek között a következőket is mondta: „az utolsó csepp a pohárban az az eset volt” mikor a SIOSZ elnökeként tolmácsolhattam a szervezet elnökségének álláspontját, a Parlamentben – ami a mis iskolánknak 36 millió forint pluszt hozhat ha elfogadják –de a sportiskola nemrégiben kinevezett új ügyvezetője nem engedélyezte az utazásomat Budapestre, azt mondván, hogy majd helyettesit egy kolléga, aki egyébként nem is tagja ennek a szervezetnek”.

Fuhrmann Géza nem titkolja: nem ért egyet az új ügyvezetőnő, dr. Szabó Brigitta stílusával és intézkedéseivel sem. Kisebb, de emberileg bántó ügyek mellett – melyek nem csak őt érintették hanem ott dolgozó kollégáit is – arról is beszélt, hogy számos intézkedést nem értett, vagy értelmetlennek tartott. Úgy gondoltuk hogy Fuhrmann Géza múltja, elkötelezettsége a MISI, a város, a helyi sport iránt olyan értékű, hogy nem lehet csak úgy elsétálni mindazok mellett amelyeket meglehetősen feldúlva elmondott.

Természetesen mindezt szerettük volna megbeszélni dr. Szabó Brigittával is, hiszen úgy gondoljuk hogy mindenféleképpen meg kell hallgatni mindig a másik felet is. Már csak azért is, mert könnyen lehet hogy a szándék a koncepció jó és figyelemreméltó, csak nem ismerjük – és ezen túlmenően vannak itt a személyes ellentéteken túlmutató szempontok is. Például az, hogy ez az intézmény méltán a város egyik büszkesége, sok ezer miskolci család gyereke járt ide, illetve sportol jelenleg is itt.1998-tól 7000 gyerek sportiskolai tagságot szerzett az elmúlt 13 évben, a sportolók 350 országos bajnoki címet nyertek, 200-an bekerültek korosztályos válogatottakba, vannak világbajnokaik, Európa-bajnoki érmeseik, jelenleg kb. 40 fő az, aki valamelyik csapatjátékban felnőtt szinten az élvonalban játszik és egykor MISI-s sportoló volt. Tavaly az 51 sportiskola közül a harmadik legeredményesebb volt a MISI.

Ennél fogva hogy mi történik a MISI-ben, a MISI-vel abszolút közügy. A miskolciaknak joguk van tudni ha új vezető kerül oda, hogy milyen koncepciót, miért, milyen céllal kíván megvalósítani.

Abszolút nyitottsággal keressük beiktatása óta az ügyben dr. Szabó Brigittát, hogy minderről beszélgethessünk. Nem sikerült durván egy hónap alatt sem összehoznunk ezt az alkalmat. Most nem írnánk le a telefonálási, kapcsolatteremtési, beszélgetési kísérleteink sorát, amelyben még a városházi szóvivő is igyekezett segíteni – a lényeg hogy most is ott tartunk, hogy a fentebb leírt konkrét ügyben sem tudtuk elérni hogy legalább egy dátum, egy időpont szülessen.

Ezért azt a megoldást választottuk hogy leírjuk most, hogy mi mindent szeretnénk megkérdezni a MISI új ügyvezetőjétől, amelyet elküldtünk neki faxon és emailban is:

1. Mi a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. jövőjével, működtetésével kapcsolatos koncepciója?
2. Milyen tervekkel látott hozzá az ügyvezetői munkának, mit és hogyan szeretne másként működtetni?
3. Miért szüntette meg a munkaviszonyát a Kemény Dénes Városi Sportuszoda szolgáltatási igazgatójának, és milyen átszervezéseket hajtott végre ezzel kapcsolatban?
4. Kinek, miért és milyen jogcímen engedett betekintést az elmúlt napokban a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. által kötött szerződésekbe?
5. Miért bízta meg a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. szakmai vezetőjét azzal a feladattal, hogy készítsen üzleti tervet egy felnőtt női kosárlabda csapattal kapcsolatban, hiszen az Ön által vezetett szervezet nem működtet felnőtt együttest, csak az utánpótlás versenyeztetése tartozik feladataik közé (a felnőtt női kosárlabdacsapatot a Miskolci Sportiskola SC egyesület működtet, amely önálló jogi személyiségű társaság, és a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. nem tagja ennek a sportszervezetnek)?
6. Miért nem engedte el a keddi, parlamenti nyílt napra, a készülő sporttörvény tárgyalására a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. szakmai vezetőjét, aki a Sportiskolák Országos Szövetségének elnökeként azért kívánt lobbizni, hogy az egyesületi típusú sportiskolák, mint például a MISI állami normatív támogatáshoz jussanak, vagyis bevételeik növekedjenek?-írja a boon.hu