Debrecen – Miskolccal összefogva hozza létre a Kelet-Magyarországi Hematológiai és Transzplantációs Módszertani és Koordinációs Központot a debreceni klinika.

A egészségügyi komplexum – ami Kelet-Magyarország hematológiai és transzplantációra szoruló betegei számára nyújt korszerű, teljes körű, befejezett gyógykezelést és gondozást – létrehozásáról és az együttműködésről szóló megállapodást kedden írja alá Paragh György, a DE OEC centrumelnöke és Csiba Gábor főigazgató és Paragh György centrumelnök.

Őssejtbankot is alapítanának

Többletberuházás és többletfinanszírozás nélkül, hazánk gazdasági és egészségi mutatók tekintetében legelmaradottabb, keleti felében kiemelkedő szakmai színvonalú, költséghatékony ellátó hálózat jön létre. A DE OEC tanszékei és osztályai, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolci Városi kórházak együttműködésén alapuló központban elérhetővé válnak a legmagasabb színvonalú diagnosztikai és terápiás módszerek, valamint az őssejttranszplantáció és vesetranszplantáció valamennyi formája is. – Kelet-Magyarország rászoruló betegei számára is elérhetővé válik a nemzetközi színvonalnak megfelelő számban és arányban az élődonoros veseátültetés. A tervek között szerepel egy közösségi, köldökzsinórvér őssejtbank megalapítása is – mondta Csiba Gábor főigazgató főorvos.

civishir.hu