A Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft.-nél több személyi változás is történt az új ügyvezető, dr. Szabó Brigitta múlt hónapi munkába állását követően. Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a szervezetnél korábban 13 éven át dolgozó, alapító igazgató, Fuhrmann Géza, aki az elmúlt három esztendőben szakmai vezetőként dolgozott, megvált munkahelyétől, indoklása szerint azért, mert új főnöke nem engedte el a múlt hét keddi parlamenti nyílt napra, ahol a születőben lévő sporttörvény volt a téma, így a Sportiskolák Országos Szövetségének elnökeként nem lett volna alakalma lobbizni annak érdekében, hogy az egyesületi típusú sportiskolák – mint amilyen a MISI – állami normatív támogatásban részesülhessenek.

Fontos megjegyzések

Több kérdéskör mellett ezt is érintette lapunkban kedden megjelent nyilatkozatában a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Szabó Brigitta, amellyel kapcsolatban Fuhrmann Géza kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy a személyét közvetlenül érintő néhány dologra reflektáljon.

– Az új ügyvezető igazgató személyemet érintő nyilatkozataival kapcsolatban lenne néhány fontos megjegyzésem – mondta Fuhrmann Géza. – A mai napig nem tudom, hogy mi lett volna az a fontos dolog, amit éppen azon a reggelen, 8 és 10 óra között kellett volna megbeszélnünk az új ügyvezetővel, amikor Budapestre akartam utazni a parlamenti nyílt napra. Most azt nyilatkozza dr. Szabó Brigitta, hogy szabadságra elengedett volna, ha kérem, ezek szerint mégsem volt annyira fontos ez a téma, épp csak annyira, hogy Budapestre ne utazhassak el. Viszont én ott akartam lenni, mert tudom, hogy milyen jelentősége van egy írásban benyújtott kérelemnek, és mekkora egy szóbeli felszólalásnak, amelynek az egyik tétje az volt, hogy kaphat-e a jövőben a Miskolci Sportiskola állami támogatást, 36 millió forintot évente. A felszólalás jelentőségét az is mutatja, hogy a tanácskozást vezető Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottságának elnöke válaszában kiemelte a sportiskolák sport-stratégiai jelentőségét, és ezen intézményhálózat kiszélesítéséről beszélt. A másik fontos megjegyzésem az lenne, hogy dr. Szabó Brigitta valótlant állít, azzal kapcsolatban, hogy nem a felnőtt női kosárlabdacsapat üzleti tervének elkészítését adta ki nekem feladatul. Ugyanis előbb elküldtem neki egy e-mailt, amelyben miskolci NB I/A csoportos női kosárlabdacsapat felépítésének koncepciója szerepelt, és ezt nem dobta vissza nekem, hanem erre az anyagra alapozva kérte, hogy üzleti tervet is készítsek ezzel kapcsolatban. És hogy ez nem félreértés a részemről azt jelzi: nem csak nekem adta ki ezt a feladatot, hanem a szakmai vezető-helyettesnek is, nem sokkal később-írja a boon.hu