Miskolc ünnepére érkeztek a testvérvárosok polgármesterei, akik kedden délután idegenvezetés keretein belül megtekinthették városunk nevezetességeit. A túrán Zsiga Marcell alpolgármester kísérte őket, aki megmutatta a delegációnak a belváros különlegességeit, így a Művészetek Házát, a Széchenyi utcát, a Miskolci Nemzeti Színház épületét, az Erzsébet teret, és az Avasi templomot is megtekinthették.

 

–Nagy öröm számunkra, hogy az idén Piotr Uszok Katowice polgármestere is elfogadta a meghívásunkat, hiszen ő már 1998-óta tölti be a mandátumát, de csak most először fogadta el a város meghívását. – mondta el portálunknak az alpolgármester, aki azt is hozzátette, hogy szeretettel köszöntik Aschaffenburg és Kassa alpolgármesterét is a jeles ünnep alkalmából. Zsiga Marcell azt is elmondta, hogy Katowicével is szeretnének szorosabb kapcsolatot kialakítani, hiszen 2003 előtt a város problémái hasonlóak voltak Miskolc jelenlegi problémáival, de ma már Katowice fejlődő, virágzó város, még a kosárlabda EB-t is rendeznek ott az idén. Az alpolgármester elmondása szerint legfőképpen kulturális és sport területen szeretnék tanulmányozni az ott felépített modellt.

A testvérvárosok képviselői a sétán megismerkedhettek még Miskolc legöregebb utcájával, valamint azt is megtudhatták, hogy miért nevezik a helyiek a városba bevezető szakaszokat kapuknak. Az est folyamán hangversennyel is kedveskednek a város vezetői a díszvendégeknek, amit a Miskolci Nemzeti Színházban tekinthetnek meg. A hangverseny után Kriza Ákos Miskolc polgármestere köszön el a vendégektől ünnepélyes keretek között-írja a minap.hu