Még mindig sok kérdés maradt tisztázatlan Oszama bin Laden halála körül, egy amerikai szenátor, James Inhofe pedig úgy gondolta, segít egy kicsit a homály eloszlatásában. A CIA jóvoltából a szenátornak lehetősége volt megnézni azokat a képeket, amik tényleg közvetlenül a terrorista lelövése után készültek, és ha már a közvélemény nem láthatja ezeket, a legapróbb részletekig elmesélte, mit látott.

„Az agya kifolyt a koponyából”, foglalta össze a kép lényegét a szenátor a Fox News műsorában. „Nem tudom megmondani, hogy a szemén ment be a golyó és a fülén jött ki, vagy fordítva, mert az agyának olyan nagy része fordult ki, hogy ez nem látszik”. Inhofe arról is beszélt, olyan golyó is lehetett, ami belülről robbant fel, miután behatolt Oszama szemén keresztül. A terroristavezér mindeközben Inhofe szerint fehérneműben volt.

A 15 kép legtöbbje nagyon durva a szenátor szerint, de van közötte olyan (főleg azok, amik később, az amerikai hajó fedélzetén készültek, ahonnan a tengerbe dobták Oszamát), amit meg lehetne mutatni a közvéleménynek.