A miskolci Marathon Club idén nyáron, július 2-án, már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi Bükki Hegyi Maraton futóversenyt.

A 19. Bükki Hegyi Maraton idén március 4-től, az alapító-főrendező halálának napjától Kisgyörgy Ádám Emlékversenyként szerepel a versenynaptárban. Az új  félmaratoni (20,4 km) pálya és a  már bevált maraton (42,3 km) mellett – a tavaly debütált, egyre népszerűbb ultra-távot – az 50 km-t is választhatják a sportemberek.
A „Csodálatos környezetben, igazi kihívás!” mottót viselő esemény részét képezi a szintén újdonságnak számító Hegyen-völgyön Maratonka. A 6,2 km-es távon nincs sem alsó, sem felső korhatár, de 10 év alatti gyermekek csak 18 évnél idősebb kísérővel indulhatnak neki. A családi, baráti, munkahelyi társaságok által futva és túrázva is teljesíthető betétszám értelemszerűen nem verseny, hiszen elsődleges célja az együttmozgás öröme.

Angoloktól ukránokig

A házigazdák 18 alkalommal bizonyították, hogy gyönyörű helyen, egy szép verseny emlékével gazdagítják a résztvevőket, akik között eddig angol, ausztrál, etióp, lengyel, kanadai, német, holland, osztrák, román, szlovák, ukrán versenyzőket is köszönthettek. Idén, amikor is dr. Mengyi Roland,  a B.–A.–Z. Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vállalta el az esemény fővédnökségét, szintén nemzetközi mezőnyre számítanak a házigazdák. A napokban jelentkeztek be az első külföldi ,,fecskék”, három jegyzett etióp közép-hosszútávfutó jelezte, hogy a Bükk-hegységbe készülnek. A színvonalas futóverseny lebonyolítása mellett továbbra is az a cél, hogy Miskolc és a megye jó hírét öregbítsék a hazai és külföldi vendégek körében.

Nevezés online módon is

A kedvezményes előnevezésre a nevezési lap megküldésével – online formában, vagy postai úton – a Brógli Máté,  3530 Miskolc, Bihari J. u. 1. 7/2 címre, vagy faxon a 06/70/908-6486 számra, 2011. június17-én  éjfélig van lehetőség. A nevezési díj a nevezéssel egyidejűleg fizetendő, átutalással a 14100378-94238649-01000000 (Volksbank) számlára. A nevezéssel kapcsolatosan a 06/20/537-4348-as telefonszámon lehet felvilágosítást kérni.

Amit kínálnak

A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, valamint a már meglevő és leendő támogatók jóvoltából  ezúttal is chipes időmérés  lesz, melynek „velejárója”, hogy minden befutóról fotó készül. Az előnevezők névre szóló rajtszámot vehetnek majd át a versenyközpontban. A nevezési díj tartalmazza a verseny egyedi emblémázott pólóját és egy-egy ebédjegyet is. A három versenyszámban a női-férfi abszolút 1 – 3. helyezettje serleg, érem, tárgyjutalom, a 4 – 6. helyezettek serleg-díjazásban részesülnek.  Mindhárom versenyszámban a kategóriák szerinti első helyezettek (női-férfi)  részére feliratozott emléktárgyat osztanak ki. A Hegyen-völgyön Maratonkát futva, vagy túrázva teljesítők emléklapot kapnak. Tombolasorsolás, valamennyi versenyszám rajtszámai alapján.

További információ

A verseny részleteiről, a nevezések alakulásáról a folyamatosan megújuló www.hegyimaraton.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők, akik email-en a steveszucs@gmail.com címen is felvehetik a kapcsolatot a rendezőkkel. A telefonálóknak a +36/30/7212-403-as szám áll rendelkezésükre.