Kényszerleszállást kellett végrehajtania hétfőn a hongkongi Cathay Pacific légitársaság egyik gépének Szingapúrban, az egyik hajtómű leállása miatt. A fedélzeten lévő 136 utas közül senki sem sérült meg. A hajtóműben keletkezett tüzet a szingapúri repülőtér tűzoltóinak sikerült hamar eloltaniuk.

 

A Cathay Pacific hongkongi légitársaság Airbus A330-300-as típusú gépének nem sokkal a felszállás után kellett visszafordulnia a szingapúri Changi repülőtérre, az egyik hajtómű hibája miatt – közölte a légitársaság. A cég közlése szerint a Dzsakartába indult gép pilótája a vészjelzés után kénytelen volt leállítani a meghibásodott hajtóművet, és háromnegyed órával a felszállás után sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

A géphez a légitársaság közlése szerint azonnal hat tűzoltóautó érkezett, és eloltották a hajtóműben keletkezett tüzet. A kényszerleszállás miatt nagyjából egy órára le kellett zárni a repülőtér egyik kifutópályáját. Az esetben senki sem sérült meg a fedélzeten lévő 136 utas közül.

A légitársaság szóvivőjének elmondása szerint az esettel kapcsolatban vizsgálatot indított a légitársaság, és a hajtóművet gyártó Rolls-Royce.