Előzés közben. Meghalt két magyar katona Baglánban

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) konvojának gépjárműve magyar idő szerint délelőtt negyed tizenegykor borult fel előzés közben.

A jármű lövésztornya és négy kereke is kiszakadt. A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész, valamint Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka vesztette életét. A gépjármű sofőrje, egy magyar szakaszvezető válságos állapotba került a Mazari-Sarif városának katonai kórházába.

A két elhunyt katonát – miután műveleti területen, feladatvégzés közben veszítették életüket – Hende Csaba honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította.

Az M-RAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott, páncélozott személyszállító gépjárműben összesen hatan utaztak, egy katona a helyszínen, a másik kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. További egy fő súlyos-életveszélyes, egy fő súlyos, de nem életveszélyes, kettő könnyebb sérüléseket szenvedett. Az M-RAP-eknél amúgy hátrányként szokták említeni, hogy borulékonyak, mivel a szélességükhöz lépest nagyon magasak. Azért ilyen keskenyek, hogy minél védettebbek legyenek az aknák ellen.