Kis mértékben módosítja a vonalhálózatot, és az éjszakai közlekedést is teszteli június 16-tól, vagyis a nyári menetrend bevezetésének kezdetétől a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az újdonságok mellett a villamosforgalomban további változásokra is fel kell készülni: még rövidebb szakaszon jár majd villamos a pályafelújítás miatt néhány hétig, és a villamospótlás eddigi rendje is változik.

– A vonalhálózati változások elsődleges célja, hogy a közösségi közlekedés megfeleljen az utasok igényeinek, valamint az önkormányzat elvárásainak – mondta el a minap.hu-nak Braun Csaba, az MVK Zrt. marketingosztály-vezetője. A szakember emlékeztetett: korábban több helyen is meghirdették, hogy várják az utasok észrevételeit, egy esetleges új közösségi közlekedésirendszer kialakítására. Megközelítőleg ötven észrevétel érkezett ezeket figyelembe vették a mostani módosításoknál is.

A legnagyobb újdonság az, hogy ismét hosszabb vonalak kialakításában kezdett gondolkodni az MVK Zrt. Abban bíznak ugyanis, hogy amennyiben csökken az átszállások száma, a közösségi közlekedés ismét vonzóbb lesz a miskolciaknak, és nőhet majd az utasszám a cégnél. – Ennek érdekében összekapcsoljuk június 16-tól a 8-as és a 18-as, valamint a 34-es és 38-as járatokat – mondta Braun Csaba.

Hosszabb vonalak, hosszabb menetidő

buszok.jpg

Előbbi újítás a Repülőtér és Hűtőház között biztosít majd közvetlen, átszállás nélküli eljutást, ugyanakkor lesznek járatok melyek továbbra is csak a Tiszai pályaudvar – Hűtőház (a jelenlegi 18-as) és amelyek csak a Rpülőtér–Tiszai pályaudvar között fognak közlekedni.
– Hasonló a helyzet a 34-es és a 38-as busznál is, a két járatot összekapcsoljuk, mégpedig oly módon, hogy a buszok a jövőben az Arany János utca– Tampere városrész – Bodótető – Arany János utca között közlekednek majd – mondta az osztályvezető. Lesznek azonban olyan járatok is, melyek – 38B jelzéssel – továbbra is csak a Bodótetőre járnak majd az Arany János utca végállomásról.

Mindezen túl – lakossági kérésre – finomítják a 67-es busz menetrendjét oly módon, hogy három járat (7.03, 15.35, 16.30) Komlóstető végállomásig közlekedik. A 21-es busz vonalán – szintén a lakossági igények miatt – 21T jelzéssel néhány busz közvetlen eljutást biztosít majd a Tiszai pályaudvarra. A járatokat délelőtt a Budapestre fél hétkor és fél nyolckor induló, délután pedig a fél hétkor, fél nyolckor és fél kilenckor érkező IC-khez hangolják majd. Mindezzel együtt a 21A-s busz megszűnik.

A közelmúltban egy lakossági fórumon kérték az utasok, hogy több fordulóval, és tovább közlekedjen a 24-es busz. Az MVk Zrt. a kérésnek engedve, június közepétől három plusz fordulót indít este hat és kilenc óra között, amivel a busz üzemideje is közel egy órával nő majd. – Ugyanezen a járaton fontos változás, hogy a menetrendváltástól a reggel és délután 1-1 busz kiszolgálja majd a Mechatronikai Ipari Parkot is, vagyis elszállítja majd odáig a dolgozókat.

További, jelentősebb változások pedig szeptembertől, illetve jövőévtől várhatók. Ezekről konkrét részleteket még nem osztottak meg velünk, de azt biztos, hogy vizsgálják az eredeti útvonal helyreállítását a 24-es (Repülőtér-Hejő – park) illetve a 12-es ( Repülőtér – Egyetemváros) buszok esetén.

Éjszakai járatok, tesztüzemben

Újdonság, hogy nyártól az utazóközönség is igénybe veheti a személyzeti járatokat. –Ez egyfajta előszele, vagy ha úgy tetszik tesztüzeme egy éjszakai közlekedésnek – hangsúlyozta Braun Csaba. Az osztályvezető szerint a cégüknek vannak részletes tervei egy ütemes éjszakai közlekedésre ezt megelőzően azonban szeretnék felmérni, hogy van e igény a városban erre, kihasználják-e a buszokat éjszaka.

Az éjjeli autóbuszok egyébként lefedik majd nagyjából az egész város területét, és – a villamospótlóhoz hasonlatosan – az MVK éjjeli üzemzárása és hajnali üzemkezdete között vehetik majd igénybe a miskolciak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel.

Kimaradt szakaszok miatt jár majd villamospótló

A nyári menetrendváltással egy időben változik a villamosközlekedés eddig megszokott rendje is. A villamosok megközelítőleg hat-nyolc hétig csupán a Selyemrét és Malomszög utca között, majd kicsit később a Tiszai pályaudvar – Malomszög utca között járnak majd. A többi szakaszon szintén villamospótlók járnak majd. – Az említett időszak alatt a pályaudvar – Tüzér utca és az Ifiház előtt kimaradt szakaszok felújítását végezzük majd el – mondta Braun Csaba.

Változik majd a villamospótlók rendje is, azonban erről, s az éjszakai járatok mikéntjéről – a többi változás pontos részleteivel egyetemben – a következő hetekben ad majd konkrét tájékoztatást a közlekedési cég.