Dominique Strauss-Kahn a New York-i szállodaszobában megfogdosta a szobalány melleit, erőszakkal megpróbálta lehúzni a bugyiját és kétszer is arra kényszerítette, hogy vegye a szájába a nemi szervét – derül ki az IMF vezérigazgatója elleni rövid vádiratból, amely aránylag részletesen taglalja, mi történt a Sofitel lakosztályában.

Steven Lane nyomozó tanúként arról számolt be, hogy Dominique Strauss-Kahn szombat délben a 44. utcán álló szállodában bezárta az ajtót és nem hagyta kimenni a a szobalányt a szobából. Ezután hozzájárulása nélkül megragadta a melleit, megpróbálta lehúzni a nő fehérneműjét és erőszakosan fogdosni kezdte a sértett vagináját – olvasható a New York-i bíróság elé került vádiratban.

Az IMF vezérigazgatója kétszer is arra kényszerítette a szobalányt, hogy vegye szájába a péniszét – tette még hozzá a dokumentum, amely szerint Strauss-Kahn nemcsak orális, hanem anális szexre is kényszerítette a hotel alkalmazottját. A nyilvánosságra hozott dokumentum kétrendbeli szexuális bűncselekménnyel, egyrendbeli nemi erőszak kísérlettel, kétrendbeli szexuális visszaéléssel, egyrendbeli erőszakos törvénytelen fogva tartással és egyrendbeli szexuális zaklatással vádolja az IMF vezérigazgatóját.