Tesznek rá. Mercivel a Szinva-teraszon

A rendszeres belvárosi sétálók már nem csodálkoznak semmin. Bárhol előfordulhatnak tilosban, szabálytalanul parkoló kocsik. Igaz általában nem régi Opelek vagy Suzukik, hanem minimum felső középkategóriás autók. A minap például többször is láttunk a Szinva-teraszon, a díszburkolaton parkolni egy fehér luxus sportos Mercedest.

A konkrét esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget. – Az adott hely ismeretében a jármű vezetője szabálytalanul állít meg. Cselekményével megszegte a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. A megvalósított jogsértés szabálysértésnek minősül, melynek elkövetéséért helyszíni bírságot, vagy szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot lehet kiszabni – közölte érdeklődésünkre Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Ez azonban ebben az esetben csak elméleti, ugyanis intézkedés nem történt.
Az esetet kissé pikánssá teszi, hogy a Merci „parkolóhelyétől” pár méterre lévő kandeláberre szerelt táblán az alábbi felirat olvasható: Térfigyelő kamerával ellátott terület-írja a minap.hu