Európa egyik legmodernebb malmá t építette Tiszapalkonyán az osztrák többségi tulajdonban lévő PannonMill Malomipari Zrt. A négymilliárd forintos beruházással épült ipari létesítmény naponta 300, évente 70 ezer tonna búza őrlésére képes. A malom üzembe helyezésével beszüntette termelését a cég miskolci malma, amit értékesíteni szeretnének, az ott alkalmazottak többségét pedig Tiszapalkonyán foglalkoztatják tovább.

Az alapanyagot elsősorban a környék termelőitől vásárolják fel, termékeiket pedig főleg a sütőipari vállalkozásoknak, áruházláncoknak, kiskereskedőknek értékesítik. Az ötven embernek munkát adó malom avatásakor Kardeván Endre, a vidékfejlesztési tárca államtitkára kifejtette: az élelmiszeripar helyzete ma már biztató, jelenleg a feldolgozóiparon belül az ágazat a harmadik legnagyobb súllyal szerepel.
A komáromi Hungaromill Rt., a győri Pannon-Gabona Rt. és a miskolci Pannon-Borsod Kft. összeolvadásából 2004-ben alakult PannonMill csoport központja Komáromban van, a cég honlapja szerint a PannonMill Zrt. tulajdonosa 99,9 százalékban a bécsi székhelyű LLI-EUROMILLS Holding, Európa legnagyobb malomipari vállalkozása. A 170 embert foglalkoztató társaság csornai, komáromi malma a most átadott tiszapalkonyaival együtt évente 220 ezer tonna búzát őröl meg, ami a teljes magyarországi őrlési kapacitás ötöde, amivel a cég a malomiparban piacvezető. Árbevételét az idén 20 milliárd forintra tervezték.
A tiszapalkonyai malom az M3-as autópálya közelségében, 70 ezer négyzetméteren, zöldmezős beruházással épült. A 6,4 ezer négyzetméter területű üzem építéséhez a cég pályázaton több mint 400 millió forint támogatást nyert.