Káli: Munkahelyeket nem teremtett Miskolc Fidesz-KDNP-s vezetése

Az MSZP miskolci szervezete szerint munkahelyek százai kerültek veszélybe a városban, a település Fidesz-KDNP-s vezetésének ezt a veszélyt kellene megakadályoznia és új munkahelyeket kellene teremteniük, mint ahogy azt választási ígéretükben megfogalmazták.

Káli Sándor, a szocialisták helyi szervezetének elnöke, Miskolc korábbi polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel Kriza Ákost (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármesterét: tegyen meg mindent a hejőcsabai cementgyár és a beszállítókkal együtt hatszáz alkalmazott munkahelyének megmentéséért.

Ha erre nem képes, akkor forduljon Orbán Viktor miniszterelnökhöz – tette hozzá a szocialista politikus, emlékeztetve arra, hogy a svájci Holcim konszern tulajdonában lévő cementgyár egy per miatt leállította termelését, és ez a döntés akár végleges is lehet.

 

Káli Sándor azt is elmondta, hogy a Fidesz vezette kormány által kivetett különadó miatt egy multinacionális kereskedelmi lánc visszalépett miskolci beruházásától, és tudomása szerint több más cég – amelyekkel még az előző MSZP-s városvezetés érdemben tárgyalt munkahelyteremtő beruházásokról – is hasonló szándékát jelezte.