A Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. kizárja a szolgáltatásokból azokat az adósokat, akik nem mutatnak fizetési hajlandóságot, vagy korlátozza a nekik nyújtott szolgáltatásokat.

A korlátozások, illetve kizárások ezen a héten 56 társasházi lakást érintenek, a Mivíz Kft.-nél 23, a Mihő Kft.-nél 33 lakást kapcsolnak le a szolgáltatásról. Ez a szám magasabb is lehetett volna, de több helyen indult adósságrendezési eljárás, és részletfizetésben is megállapodtak a cégek az adósokkal – mondta a Holding kommunikációs igazgatója.
csap

A nemfizetők kizárásáról, az időszakos korlátozásról előzetesen tájékoztatták a lakókat, a kezelő az esetleges illegális visszakötések okozta műszaki hibák gyors elhárítására is felkészült.

A menedzsment már korábban bejelentette: a cégcsoport tagvállalataival szemben jelentős tartozást felhalmozókkal szemben keményebben lépnek fel. A rendszeresen fizetőket nem érheti hátrány, a tartozást felhalmozók számára pedig számos lehetőséget biztosítanak a tagvállalatok adóságuk rendezéséhez.