A Heti Válasz online felületén a minap megjelent egy lista, amely állítólag a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkát sok vihart kavart egyetem összevonási tervezetének részletes ismertetése. A tervezet április 30-án kelt – azóta sok víz lefolyt a Dunán, épp ezért keltette fel sok olvasónk figyelmét a mostani közlés.

A listán sok intézmény szerepel, pontosabban azok karai, megnevezve melyik hova kerülne a nagy mixben. A lista szerint az egri főiskolára kerülnének a Miskolci Egyetem jogi, bölcsész karai és a Comenius főiskolai kar. A Miskolci Egyetem kapná az egriek gazdasági és társadalomtudományi karát. Dr Patkó Gyula az ME rektora egyszerűen képtelenségnek nevezte az egészet:

– Egyszerűen nem hiszem, hogy ilyen lista egyáltalán születhetett hiteles helyen. Ez egy blöff, amelynek meglehet vannak ötletgazdái, de azt sem hiszem, hogy ez az oktatási államtitkár környezetéből eredne, hiszen nem egyszer nem kétszer tárgyaltunk az elmúlt napokban és előtte is, elég részletesen a felsőoktatási reformról, de ilyen „kar-átcsoportositásról” szó sem volt-írja a boon.hu