2011.05.20. 10:40 calvero56Kiengedték ketrecéből a vérszomjas tigrist, Sir Kahn-t. Háziőrizetbe helyezték, bagatell egymillió dollár fejében. No comment.

Az itthoni összes szoci bűnözőt is háziőrizetbe helyezték, kezdve a már-már elfeledett kulcsáratillával, befejezve hunvalddel és a gyagya ábrázatú hagyóval. Csak a csóró ifiszoci – akit idősebb párttársai okítottak ki – cuslág maradt még bennt; talán mert túl sokat tud bizonyos gyéef viselt dolgairól.

Földesiszabó csak úgy felállhatott a vádlottak padjáról, és elment valami egzotikus országba… aztán ez volt nyomozó, kollégáival előre leegyeztetve hazasétált. Ő az, aki karitativ tevégenység látszata mögött milliárdott kaszált saját zsebre, kiadása és költsége csupán a hatóságok megvesztegetése lehetett. Ne legyen illúziónk: az ő ügyét is másod fokon elsikálják majd. Vagy felfüggesztettet kap, mint benedek, meg a többiek.

Gyéef tenyérbemászó magabiztossága is azt sugallja: ő is megússza majd.

Csak egy dologra nem gondolnak azok, akik ilyen szőr mentén bánnak a bűnözőkkel: hogy ezzel példát és bíztatást nyújtanak az alapvatően törvényt tisztelőknek, és holnap már polgári engedetlenségi hullám indulhat meg, New York-tól Mátészalkáig.

Ma nem tudok többet írni Barátom, mert torkomat szorongatja az undor.

Calvero