Nemcsak a szurkolók, a klub is gőzerővel készül a szombati bajnokavató ceremóniára. A DVTK–Cegléd mérkőzés előtt már megkezdődik az ünneplés, a találkozó után pedig panoráma cabrio buszon vonul végig Miskolcon a csapat, hogy a Városház téren a polgármesteri fogadás után együtt ünnepeljen a drukkerekkel.

Sajtótájékoztatón ismertették hivatalosan a hétvégi, ünnepi programokat a DVTK elöljárói csütörtökön. A bajnokavató ceremónia két részből áll majd: egy stadionon belüli és egy külső fiestából, s ezeket is külön szegmensek alkotják.

Az arénán belüli terveket Sztavinovszki Botond, a klub technikai igazgatója mutatta be. A jegyeket szerdától lehet kapni a szombat este fél nyolckor kezdődő, utolsó hazai bajnokira, azonban a korábbiakkal ellentétben már fél hétre várják a szurkolókat.

– 18.45-től a Retro Music Band hangolja a közönséget többek között Edda és P.Mobil slágerekkel. A drukkerek hetek óta készülnek a koreográfiára, és a klub is meglepetéssel készül e tekintetben, a kezdőrúgást pedig Kriza Ákos polgármester Szántai Ákosnak, a DVTK törzsszurkolójának ajánlotta fel – avatott be a részletekbe Sztavinovszki Botond. A szünetben a T-Dance hip-hop és funky elemekkel tarkított tízperces tánc-showját láthatja a közönség, majd a második játékrész előtt is lesz kezdőrúgás – a szerencsés szurkolót a meccs előtt sorsolják ki.

Tűzijáték és kupaemelés konfettiesőben

A DVTK–Cegléd várhatóan negyed tíz körül ér véget, azonban Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya a honi labdarúgó-szövetséggel arra kéri a nagyérdeműt, várjanak 5-10 percet a lefújást követően, míg levonul a pályáról a vendégcsapat és a játékvezetők. Ezután ugyanis megnyitják a menekülőkapukat, így kerítésmászás nélkül bejuthatnak a kedvenceik közé. Közben mobilszínpadot állítanak fel, ahol piros-fehér konfettiesőben a klub által legyártatott kupát (a szezon zárását megelőzően nem kaphatják meg az érmeket a diósgyőriek, így volt ez az élvonalbeli bajnok Videoton esetében is) emelhetik magasba a bajnokok. Ismét felcsendül Czelláth Panna előadásában az „Amíg élek én…”, majd 21.45-kor leoltják a reflektorokat, s egy 5-7 perces tűzijáték koronázza meg a stadionbeli eseményeket. A katlanból egy panoráma cabrio busz szállítja a játékosokat és a szakmai stábot a Városház térre, a szurkolókra pedig szintén buszok várnak majd.

Busszal a Városház térre

Mint arról beszámoltunk, este 10 órától a villamosok helyett is villamospótló autóbuszok közlekednek, valamint az Újgyőri főtérről rásegítő járatok indulnak a Bartók térig (Zenepalotáig). Az utolsó villamos a Tiszai pályaudvarról 22 órakor, a Thököly utcáról 22.17-kor indul. Utána a villamosok helyett az 1VP villamospótló járatok közlekednek a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között. A Városház téri rendezvény miatt a villamospótló járatok a belvárosban terelve közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik a Városház tér megállóhelyet, helyette az Erzsébet téren állnak meg. Az Újgyőri főtérről (21-es Szondi u. irányú megállóhelyéről) az utazási igényekhez igazodva rásegítő járatok indulnak – az MVK Zrt. 23 autóbuszt ajánlott fel erre a célra – a Zenepalotáig. Ezek a járatok a közbeeső megállóhelyeken nem állnak meg, és díjmentesen vehetőek igénybe.

 

A szurkolósereg a tervek szerint – csúszás természetesen előfordulhat – 22.15-kor indul. Azonban míg a csapatbusz a villamospótlók vonalán, a drukkerhad a déli tehermentesítőn (Kiss Ernő u.) fog haladni – számolt be a logisztikáról Hollósy András, a DVTK szóvivője. Hozzátette: a klub folyamatosan egyeztet a közterület-felügyelettel, a rendőrséggel és a városgazdával az ünnepséget illetően. A belvárosba autóval érkezők a Városház tér nagyparkolóját tudják majd igénybe venni a rendezvény idejére. Kriza Ákos polgármester minden szimpatizánst vár az ünnepségre, azokat is, akik esetleg nem voltak a mérkőzésen.

Polgármesteri fogadás, kivetítő, fiesta

A városháza jegyzői erkélyéről ismét magasba emelik a kupát a játékosok, majd Kriza Ákos este 11 óra előtt fogadja a DVTK-t. -írja a minap.hu