A miskolci városvezetés, a kormányzattal együttműködve, kiemelten figyel a vállalkozásokra, és minden tőle telhetőt megtesz a gazdasági környezet jobbítása, élénkítése érdekében – mondta el portálunknak Pfliegler Péter alpolgármester, a keddi rendezvény kapcsán, melyet a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a kamarával közösen rendezett az önkormányzat.

Mint megtudtuk, a miskolci konferencia olyan, a kis- és középvállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentését célzó, országos konzultációsorozat részeként jött létre, amely akár 400 milliárdos könnyítést is hozhat a kkv-k számára. – Más részről ez azt is jelenti, hogy komolyan vesszük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával aláírt Együttműködési megállapodásban foglaltakat – tette hozzá az alpolgármester. – Együttműködünk a helyi gazdaság szereplőivel, képviselőivel, s velük együtt hozzuk meg az őket érintő döntéseket!

Pfliegler Péter elmondta: a Miskolc Holding szakembereivel együtt, legfelsőbb szinten fogadják az itt befektetni szándékozó, városunk iránt érdeklődő hazai és nemzetközi cégek képviselőit. Miskolc komparatív előnyei között mindannyiszor megemlítik – többek között – az egyetemet, valamint a rendelkezésre álló szabad munkaerőt. – A folyamatos tárgyalások, a rendelkezésre álló erőforrások, a tenni akarás remélhetőleg meghozzák majd az eredményüket – emelte ki az alpolgármester, hangsúlyozva: számukra természetes, hogy a befektetőkkel folytatott tárgyalásaiknál a termelő cégek kerülnek előtérbe. Az önkormányzat nem „bátorítja” a multinacionális áruházláncokat a belvárosban történő letelepedésre. Azt azonban szeretnék, ha a Széchenyi utcán megjelennének olyan nemzetközileg is ismert és elismert márkatermékeket gyártó cégek, amelyek üzleteikkel vásárlókat tudnak vonzani a főutcára, és forgalmat generálnak más, helyi vállalkozók számára is.

– Ugyanakkor hangsúlyozom: a város rendezési terve arról is szól, hogyan lehet megőrizni értékeinket – például a városképre vonatkozóan – hogyan lehet a gazdaság és az esztétika egyensúlyát megteremteni, fenntartani – emelte ki az alpolgármeste. Folytatás a minap.hu oldalon.