Több városi cégnél is megszűnhet az év végén a Miskolc Kártya által jelenleg nyújtott kedvezmény, amennyiben az erről szóló javaslatot támogatja a város közgyűlése június 16-ai ülésén.

Az esetleges döntés azonban nem azt jelenti, hogy 2012-től semmilyen kedvezményt nem adna a helyieknek Miskolc, a javaslat szól egy új rendszer koncepciójának kidolgozásáról – még ebben az évben.

Az előterjesztésben foglaltak szerint a Miskolc Kártyát üzemeltető X-Centrum Nonprofit Kft.-vel június 30-áig mondanák fel a 2008-ban megkötött szerződéseket, a kedvezményeket pedig az év utolsó napjáig nyújtanák az érintett cégek.

A jövő héten tárgyalandó javaslat előzménye, hogy az MVK Zrt., a Miskolci Turisztikai Kft, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft, továbbá a Régió Park Miskolc Kft. és a MIKOM Nonprofit Kft. kezdeményezte az X-Centrummal a Miskolc Kártya kedvezmények nyújtására megkötött együttműködési szerződések felmondását. Mindehhez pedig a városi közgyűlés hozzájárulása szükséges.

A Miskolc Kártya megvalósításának ötletével az előző városvezetés kezdett el foglalkozni, annak alapját Szinay Attila és Juga György (korábbi helyi fideszes frakcióvezető és képviselő) önálló képviselői indítványa képezi, melyet 2007. november 22-én tárgyalt a grémium. Ebben többek között az állt, hogy egy – más városokban már működő – városkártya, mely kedvezményeket ad a miskolci lakcímmel rendelkezőknek a helyi szolgáltatások árából, erősítheti a „Miskolc brandet”. A javaslat már akkor felhívta a grémium figyelmét arra, hogy a kedvezményeket – melyeket a kártya biztosítana – városi költségvetésből kellene kompenzálni, ezért pontos meghatározásuk komoly előkészítő munkát és előzetes számításokat igényel. A képviselők javasolták továbbá azt is, hogy éppen a fentiek miatt, a rendszer bevezetését az aktuális évi költségvetéssel együtt tárgyalják majd. Az ellenzéki javaslatot az akkori szocialista városvezetés is támogatta-írja a minap.hu